Noortekeskused pakuvad tegevusi erinevas vanuses ja erinevate huvidega  noortele ning linna toetus võimaldab osaleda noortel noortekeskuste  tegevustes tasuta või väiksema tasu eest.

 Linn eraldab huvitegevuse toetust osalejate poolt esimeseks eelistuseks  valitud huvialale. Eelisala põhjal toetatakse 1489 noore osalemist  huvitegevuses kokku 137 516 euroga.  Sellel aastal on toetust saavate  huvitegevuse ühingute arv tõusnud 40 ühinguni, sealhulgas saavad toetust  kuus esmataotlejat. Lisaks pearahale saavad 30 ühingut heade tulemuste  eest ka saavutustoetust.

 Noorte huvitegevuse ühingud pakuvad noortele mitmekülgseid tegevusalasid  kaunitest kunstidest kuni seikluslike ja tehnikaalaste tegevusteni.

 Noorteühingu toetust, kokku 10 000 eurot, eraldab linn viiele Tartu linnas  tegutsevale ühingule. Toetuse saajateks on sellel aastal MTÜ AIESEC Eesti,  MTÜ Estonian UNESCO Youth Association, MTÜ Tartu Noortevolikogu, Teaduse  ja Kultuuri Sihtasutus Domus Dorpatensis ning Noored Sotsiaaldemokraadid.

 Noorteühingute liikmeskonnast moodustavad kaks kolmandikku 7-26aastased  noored ja nende ühingute põhiülesandeks on edendada noorte osalust.