Kontserdiga „Elu on alles uus" pööratakse pilk koori viimasesse kümnesse aastasse, mil koori on juhatanud Triin Koch ning esitatakse läbilõiget koori viimase kümne aasta repertuaarist, aga ka päris uut koorimuusikat.

Tartu Ülikooli kammerkoor on viimase kümne aasta jooksul olnud aktiivne kontsertkoor, salvestanud Eesti rahvusringhäälingu fonoteeki kümneid koorilugusid, osalenud pidevalt suurvormide ettekandmistel ning saavutanud kõrgetasemelistel koorikonkurssidel rohkelt võite. Elav kontserttegevus ja isikupärane koorikõla on kammerkoorile ja koori dirigendile toonud Eesti  koorimaastiku kõrgeimaid tunnustusi.

40 tegutsemisaasta jooksul viieteistkümnes välisriigis peetud kontserdid on toonud koorile ka rahvusvahelist tunnustust. Nii näiteks võideti 2005. aasta sügisel Norras rahvusvahelisel Griegi nimelisel koorikonkursil vaimuliku muusika kategoorias esikoht.

Kammerkoori olulisust Eesti muusikamaastikul näitavad mitmed festivalide grand prix'd ja eripreemiad. Eesti Kooriühing on kammerkoori nimetanud aasta kooriks ning Triin Kochi aasta dirigendiks ja aasta noordirigendiks.

Juubeli puhul on TÜ raamatukogus avatud ka näitus „TÜKK aega" kammerkoori ajaloost, kus saab näha nii fotosid ja arhiivimaterjale kui ka mitmesuguseid kooriga seotud esemeid.