Esitusele tuleb kaks kontsertvalssi kahelt suurmehelt: Sibeliuse „Valse Triste" tsüklist „Surm" ning meie Tubina „Kurb valss" - seega kaks kurba valssi. Esimene neist, loodud Arvid Järnefeldi draamalavastuse muusikaks, on Sibeliuse maailmas üks enim esitatud orkestriteoseid.

Teist, mis pärit Tubina sulest, on harva esitatud. See väga põneva helikeelega teos on kirjutatud enne helilooja emigreerumist, tema Vanemuises peadirigendiks oleku ajal. Bartoki loomingust tulevad ettekandele Rumeenia tantsud, olustikupildid, ilusad oma lihtsuses ja südamlikkuses.

Kontserdi teine pool viib kuulaja filmimaailma. Kõlavad pärlid menufilmidest nagu „Gladiaator", „Kariibi mere piraadid", „Sõrmuste isand" ja „Titanic". Samasse kategooriasse on tahtmatult sattunud ka kontserdi esimeses pooles kõlav Sibeliuse „Finlandia", mida kasutas legendaarsele kassahitile „Die Hard" jätkuosa vändanud soomlasest režissöör Renny Harlin. Paraku jäigi filmis kõlav soomlaste „teine rahvushümn" paljude filmikriitikute arvates märulifilmi ainsaks väärtuslikuks osaks. Tartu Ülikooli sümfooniaorkestrit juhatab Lauri Sirp, alustades sel sügisel TÜSO kunstilise juhina oma neljandat hooaega.

TÜSO on 2009. aastal TÜ toonase rektori Alar Karise initsiatiivil tegevust taasalustanud harrastusorkester, mis seob Tartu Ülikoolis õppivaid klassikalise muusika haridusega tudengeid ja vilistlasi. Orkester on ainus omataoline Eestis ning kuulub Euroopa ülikoolide orkestrite ühendusse (ENUO).

TÜSO kodusaaliks on Tartu Ülikooli aula, kus toimuvad traditsioonilised advendi- ja kevadkontserdid ning iganädalased orkestriproovid.