Festivalile toovad nad lavastuse „Toored ja uhked", mille autorid ja lavastajad nad ka ise on. Nad nimetavad seda salajaseks lavastuseks, mis räägib noortest, kellel on vaja teha remonti, kuid tehes ise kõike muud kui remonti. Lootust selles ettevõtmises õnnestuda annab entusiastlik ja särav Yagoditsin. Kuid olla selles maailmas särav isiksus ei lasta - sind koristatakse kohe prügikotti. So, the only thing is left: to hope for Hope, to believe in Faith and to love Love . 

Etendus toimub festivali esimesel päeval, 11. oktoobril kell 18.00 Genialistide klubis, kestuseks on 90 minutit, mängitakse nii vene kui inglise keeles.

Tartu Üliõpilasteater mängib festivali teisel päeval, 12. oktoobril kell 19.00 oma uuslavastust -  Eugene Ionesco „Uus üüriline". Lavastaja Kalev Kudu, lavastuskunstnik Silver Vahtre ( „Paul ja suur maailm" 2001, „Haavatud peigmees" 2001, „Macbett" 2002, „Puhastatud" 2005), videokunstnik on Margus Kiis. Üle mitme aasta astub lavale Kalev Kudu isiklikult Härra rollis. Teistes osades Kristin Uusna, Tauno Tagel ja Kauri Kaljuste.

Lavastus on vaatemänguline show ruumi /tühjuse täitumisest. Pariisis üürib keegi Härra toa ja see tuba tuuakse täis mööblit , lisaks hakkab osa mööblist ka ise tuppa tungima. Näib, nagu oleks kogu Pariis täis mööblit , ka metroo ja Seine jõgi.  
Mis juhtub üllatuslikus lõpus, jääb saladuseks ja saab avaldatud vaid neile, kes etendust näevad.

Üliõpilasteater on oma viimastes lavastustes tegelenud  uuema vene dokumentaal-draamaga.  Lavastus „Uus üürnik" on pööre ja ka eksperiment  rohkem kujundliku,  abstraktse teatri suunas.
Lavastust mängitakse peale festivali Genialistide klubis oktoobris, novembris ja detsembri alguses.

Toetajad: Tartu linn, Tartu ülikool, Eesti Kultuurkapital, tartu Kultuurkapital, A Le Coq