Tartumaa tantsijad on ihanud endale päris oma pidu- püha, kus saaks kokku kõik need, kelle hinges pakitseb soov en­nast väljendada just Eesti rahvatantsu kaudu. Viimati peeti nii suurt pidu Tartumaal 13 aastat tagasi.

Tartumaa tantsupeo nimeks oli Püha. Sõna "püha" tähendab lisaks pidupäevale ka sellist väärtust, mida me usume, aus­tame ja armastame. Öeldakse küll, et inimesed ei usu enam millessegi; ometi on esivanemad meile pärandanud nii palju pühadusi - paiku, mälestusi, uskumusi. Pärimust edasi kan­des jutustame lastele - ka tantsides - sellest, mis on püha.

Sellest imelisest peost võtsid osa ka meie valla tantsurüh­mad. Meie valda esindasid 3.-4. klassi tantsijad, kuhu kuu­lusid ka 2. klassi tüdrukud ning tantsurühm „Kavalik". Mõle­maid rühmi juhendas meie armas tantsuõpetaja Kaie Tali.

Mul oli võimalus näha laupäeval rühmade esimesi proove kui pühapäevast peaproovi, mis toimus vahetult enne pidu. Töö, mida tantsijad tegid, oli suur - kuuma päikese käes tantsiti kogu kava üha uuesti ja uuesti, et pühapäeva õhtu­ne etendus oleks ideaalne. Meie esinejaid tribüünilt vaadata oli väga uhke, sest Konguta Kooli lapsed käitusid väga hästi ning nende tants oli kõige ilusam. Meie valla segarühm pais­tis oma eredavärviliste särkidega kaugelt silma ning nende näost ei paistnud, isegi peale väsitavaid proove, mingit väsi­muse märkigi.

Suur tänu õpetaja Kaie, et jagad oma tantsurõõmu ja juhen­dad innustusega meie tantsijaid! Suur aitäh tantsijatele, töö ja pühendumise eest. Kerget jalga ja rõõmsat meelt!