Laupäeva keskpäeval kuulutati välja kaks Aurum 2012 laureaati. Üks kategoorias „Euroopa Restoran 2012“ ja teine „Euroopa Meedia 2012“.

Päeval toimus suur gurmeemess, kus Eestit esindasid Põlvamaa Rohelisem Märk, Mahetark, Põhjala Talu, Järveotsa Vutifarm, Luke Farmimeierei, Taarapõllu Talu, Lõunakeskuse Taluturg, Farmi piimatooted, RemedyWay ja Seto Talu.

Välismaistest toidukuulsustest olid kohal Stofé de Wavre, Belgia õlu, Langa sarapuupähklid, Villany (Ungari) ja Cangase (Astuuria) veinid, Gamoneu (Astuuria) ja Gorgonzola juust, Guijuelo Ibeeria sink,
Chorizo, Salchichón ja Sabadiego vorstid, Cantabria anšoovised ning mitmed teised regionaalselt tähtsad, ajaloolised tooted.

Kohapeal valmistati õiget paellat ning maitseid õpetasid Portugali ja Põhja-Itaalia toidumeistrid.

Täna toimub Tartus ka vennaskondi tutvustav paraad, mis saab alguse kell 12.15 Jaani kiriku eest ja suundub läbi Tartu vanalinna raekoja platsile. Erinevad vennaskonnad näitavad oma pilkupüüdvat vormirõivastust ning sümboolikat.

Conseil Europeen de Confreries Bachiques, Gastronomiques, des Produits Elabores et des Produits du Terroir (CEUCO) ehk Piirkondlikke Toidutooteid Hoidvate Gastronoomia ja Veiniühingute Euroopa Nõukogu eesmärgiks on hoida ja tutvustada traditsioonilisi, piirkondlikke toidutooteid.

Kongressi toetavad Eesti Põllumajandusministeerium, Euroopa Liidu Struktuuritoetusfond ja EAS.