Tule tee aega parajaks või loe ajakirju/raamatuid. Osa saab võtta õpitubadest. Näiteks oleme teinud süüteroose, niidikarpe ja tapeedist kinkekotte. Liivakaardi õpitoas oli noorim osaleja küm­neaastane neiu ja vanim 88aas­tane memmeke, kes valmistas omale kaks kaarti.

Ruumide kasutamise vastu on huvi tundnud ka teised ühingud ja seltsid. Praegu tehakse koos­tööd pensionäride ühendusega ja üks kord kuus käib siin koos laulukoor.

Hea meel on, et samas majas asuvad perearstikeskus ja apteek. Kui perearsti juures on ooteaeg pikk, siis saab astuda sisse päe­vakeskusesse.

Päevakeskust haldab MTÜ Va­nakesed, kelle üheks eesmärgiks on päevakeskuses pakutavate teenuste arendamine. Selleks kirju­tatakse projekte erinevatesse fon­didesse, et saada lisarahastust.

Päevakeskus on mõeldud kõi­gile, kes soovivad sisukalt aega veeta või lihtsalt natuke juttu pu­huda.

___________________________________________________________________________

Mulle on see maja esivanemate pärandus ja eelkõige mitte kui kinnisvara, vaid kui mälestus minu vanaisast ning tema tege­mistest. Paljulapselise pere noorimana lah­kus ta varakult kodust, et endale leiba teeni­da. Suhteliselt noore mehena jäi ta Mustlasse paikseks. Ta oli oma ettevõtmistes töökas ja edukas.

Maja sai korda ikka seetõttu et seda oli vaja asutustele, kes vajasid korralikke ruu­me ja nii see vallavalitsuse ettepanekul läks. Tööd kestsid vahelduva eduga üle aasta ja oli ka tagasiööke.

Nüüd on alumine korrus valmis ja tulemus ei ole paha. Mulle meeldib, et ruumid said sellised soojad ja kodused ning tundub, nagu oleks maja seda elu elanud juba aastaid.

Ootan, et tekiks võimalus äratada ellu tei­ne korrus ning muidugi ka Posti tänav 34 maja.

Kuigi ma pole Mustlas elanud, tihenevad tänu sellele hoonele minu sidemed alevikuga, kus on elanud mu vanavanemad, sündinud isa ning mille kalmistul nad nüüd puhkavad. Selle üle on mul tõesti hea meel.

Jüri Müllerson,
majaomanik

Uute ruumide valmimine on meie pen­sionäride seltsielu tublisti aktiivsemaks muutnud. Varem saime kord kuus Mustla rahvamajas kokku, nüüd aga igal neljapäe­val. Meilon siin juba toimunud erinevaid käsitöökursusi, õpitubasid, vestlusringe, oleme kutsunud huvitavatel teemadel rää­kima lektoreid. Plaane ning mõtteid on veel väga palju. Siin saavad inimesed enne bussile minekut aega parajaks teha, telerit vaadata, internetti kasutada ja selle kaudu oma makse maksta, vajadusel on võimalik väikese tasu eest pesu pesta ja duši all käia. Ruumid on ilusad, puhtad ja soojad. Neid saab ka üritusteks rentida.

Siin päevakeskuses ei käi aega veetmas ainult eakad, vaid ka näiteks noored puue­tega inimesed ja kõik teised on teretulnud. See on hea võimalus kodust välja saada, aega sisukalt ning kasulikult veeta. Kõik inimesed pole siinsetest võimalustest veel hästi informeeritud. Kui tuleb sügis ja il­mad taas külmemaks lähevad, hakkab päevakeskuses tõenäoliselt veelgi rohkem rahvast käima.

Kaie Järveküla,
Tarvastu pensionäride klubi eestvedaja

Ka Mustla perearstikeskus sai nüüd endale uued ruumid. Val­la idee meid just sellesse majja ko­lida, oli meile algul ehmatav. Vana ja tulekahju üle elanud maja tun­dus nii trööstitu. Kui aga alustati ehitusega, tundus, et ajaloolisest kohast saab perearstidele ilus ja igati sobilik asupaik. Asume Must­la aleviku keskel ja see meeldib ka Kärstnas ja Suislepas elavatele pat­sientidele, kuna nad saavad nüüd bussiga Mustlasse tulles hõlpsasti arsti juurde. Ka Mustla rahval on siia majja sageli asja, kuna siin asuvad veel päevakeskus ja apteek. Samuti meeldivad ruumid meile endale - töötingimused on siin väga head. Ajalugu siiski kordub: on ju selle maja teisel korrusel ka aastakümneid tagasi haigla olnud. Täname Tarvastu valda ja här­ra Müllersoni meie elu paremaks muutmise eest.

Mustla perearstikeskuse kollektiivi nimel
Elve Lillemägi

Tarvastu apteek on kolinud taga­si oma vastremondi­tud endistesse ruu­midesse. Tunneme end siin väga kodu­selt. Hea, et nüüd on kõrval ka naabrid perearstikeskus ja pensionäride päeva­keskus. Kogu maja on saanud värske­ma väljanägemise ja lausa kutsub möö­dakäijaid sisse as­tuma. Mustla rahva tagasiside on olnud siiani positiivne, asukohavahetus ei ole meie tööd mõju­tanud. Kõik endised ja ka uued kliendid on apteegi üles leid­nud.

Karin Jõgisoo,
Tarvastu haru-apteegi juhataja