Peale andmete kontrollimist ja keelelist toimetamist on need kõigile kättesaadavad interneti avalikus andmebaasis Maa-ameti kodulehel - pärandkultuuri kaardirakendus http://xgis.maaamet.ee/xGIS/XGis.

Info avalik kättesaamine on väga oluline: Omanikule on see oluline, et teada oma maal paiknevatest kultuuriväärtustest ja osata neid hoida. Pärandkultuuri objektide korrastamiseks on võimalik taotleda erinevaid toetusi (www.eramets.ee). Planeerijatele, ettevõtjatele, omavalitsustele jt annab pärandkultuuri avalik andmebaas võimaluse arvestada kultuuriväärtuste säilimisega oma tegevuste kavandamisel.

Suur aitäh Tarvastu valla töötajatele, kes minu tegevust igati toetasid. Suured tänud aga ka kõigile vallaelanikele mõistva suhtumise ja usalduse eest. Kõigi teie jagatud mälestused ja juhtnöörid objektide looduses leidmiseks olid inventeerimisel suureks abiks. Ainult meie kõigi koostööna oli pärandkultuuri inventuur võimalik tulemuslikult teha.

Pärandkultuuri kaardistamine kestab veel. Kui keegi leiab oma valdustest midagi huvitavat, eriti vanu fotosid, siis oleksin väga tänulik, kui nendest antaks veel teada. Helistada võib artikli autorile telefonil 505 0939 või saata e-kiri aadressile vaino.suigusaar@mail.ee.

Pärandkultuuri objektist teadaandmise võimalused on loodud ka RMK ja Eesti Metsaseltsi kodulehel (www.rmk.ee; www.metsaselts.ee).

Pärandkultuuri kaardistamise tööd on rahastatud Euroopa Liidu tõukefondidest. Projekt "Pärandkultuuri väärtused ühise keskkonna- ja kultuuriruumi osaks" tegevus toimub koostöös Läti metsameestega Eesti-Läti piireületava koostööprogrammi raames, kus kaasrahastajaks ja juhtpartneriks on Riigimetsa Majandamise Keskus.