Tartu Regiooni Energiaagentuuri energeetika ekspert Kalle Virkus peab teabepäeval ettekande teemal "Miks ja kuidas renoveerida ning mis on senised tulemused". Parimatest praktikatest räägib Männimäe tee 25 korteriühistu esimees Lea Jürimaa Viljandist.

Teabepäeva korraldavad Viljandi maavalitsus, Viljandimaa Omavalitsuste Liit ja Tartu Regiooni Energiaagentuur.

"Usun, et Viljandimaa inimesi energiasäästu teema huvitab ning seetõttu otsime erinevaid võimalusi asjakohase teabe levitamiseks ja pikaajaliseks koostööks ekspertidega," ütles Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase. "Eesti inimesed on harjunud oma muredega ise toime tulema, kuid see ei peaks alati nii olema. Eriti nii keerulises valdkonnas kui seda on energeetika. Majade soojustamise ja seeläbi energiasäästmise eesmärgil tehtavad vead võivad hiljem väga kalliks osutuda," kutsus ta kõiki huvilisi teabepäevale infot saama ja oma kogemusi jagama.

Kaupo Kase sõnul on heaks näiteks maavalitsuse koostööst spetsialistidega ka Tartu Regiooni Energiaagentuuri pakutavad energiasäästu alased tasuta konsultatsioonid. Need on Viljandis maavalitsuse ruumis 210 kavas teisipäeviti kella 10--16 ning kestavad praeguse plaani kohaselt kuni mai lõpuni.