Volikogu istungilt puudusid Jaanus Murakas, Riina Lääne, Jaago Kuriks, Ivar Nagla ja Ahti Karon.

Koeru raamatukogu juhataja Ly Vihtol andis ülevaate raamatukogu möödunud aasta tegevustest.

Võeti vastu Koeru valla munitsipaalüldhariduskooli hoolekogu moodustamise kord ja töökord.

Kinnitati elukohajärgse kooli määramise kord.

Anti MTÜ-le Ervita Külaselts otsustuskorras tasuta 10. aastaks kasutamiseks Väinjärve seltsimaja hoone aadressil Ervita küla Ring-tee 6. Eesmärgiks on renoveerida hoone fassaad ja seeläbi parandada vaba aja veetmise tingimusi seltsimajas.

Anti MTÜ-le Koeru Jalgpallikool otsustuskorras tasuta 10 aastaks kasutamiseks Spordi maaüksuse osa suurusega 1260 m² Koeru alevikus. Eesmärgiks on luua maa-alale avalikuks kasutamiseks staadion.

Otsustati lõpetada Vao seltsimaja tegevus 30. aprillist 2011 seoses vajadusega lõpetada riiklikus registris Koeru valla allasutuse tegevus. MTÜ Vao Külaselts on halduslepinguga seltsimaja kasutaja ning tõestanud hoone heaperemehelikku ja vastutustundlikku haldamist seltsielu edasiviimise eesmärgil, mida jätkab ka edaspidi.

Vallavolikogu revisjonikomisjoni esimehe valimine ebaõnnestus, kuna valimisliit Koduvald otsustas hääletusel mitte osaleda, lahkus saalist ning seetõttu volikogu liikmetest vajalik kvoorum ei tulnud kokku.

Otsustati võõrandada Koeru vallale kuuluv korteromandi asukohaga Koeru vald, Paide tee 27-7 (suurusega 53,6 m²), otsustuskorras Merle Urbanusele. Korteriomandi võõrandamise hind on 1712,83 eurot.

Informatsioonid.

Volikogu esimees H. Põldver andis teada, et vee- ja kanalisatsioonitööd algavad Koerus juba aprillikuus.

Vallavanem V. Tippi kõneles, et Koeru vald on saanud raha riigilt CO2 kvootide müügist ja juba sel aastal läheb töösse ambulatooriumihoone soojustamine, järgmisel aastal Koeru keskkoolihoone soojustamine.

Räägiti ka sellest, et päevakorras on ikka Koeru riigigümnaasiumi loomine, ühisgümnaasiumi mõte on Ambla ja Järva-Jaani vallal, arutelud jätkuvad ministeeriumitasemel.

Anti infot T. Jätsa ja A. Karoni kohtumenetlustest.

Vallavanema sõnul on plaanis valla 20. sünnipäevaks veebruaris 2012 välja anda raamat „Koeru vald 20“. On esitatud projekt 6882 € suuruses summas 1000 raamatu väljaandmiseks.

V. Tippi teavitas volikogulasi, et käesoleva aasta kolme kuuga on tulumaksu laekumine 56 000 krooniga plussis ning et õnneks pole vallal märkimisväärselt maamaksuvõlglasi.

28. veebruari vallavalitsuse istungilt

Kinnitati 44 isiku veebruarikuu toimetulekutoetused.

Pikendati Vambola Lepasalu üürilepingut pooleks aastaks.

Kinnitati eelnõu, mille kohaselt aktsiaselts Koeru Kommunaal sai ehitusloa Koeru aleviku ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimiseks.

Otsustati ambulatooriumi ruumid üürile anda Kalvi Krebsbachile, kes lubas teha ruumides remonti ning soovib kulutuste osas hilisemat tasaarvlemise võimalust.

Koeru keskkoolihoone vana osa tulekahjusignalisatsiooni paigaldamise hanke komisjoni liikmeteks kinnitati T. Kalda, E. Sakkis, K. Lindermann, V. Kald ja M. Pihlak.

Kinnitati eelnõu Tiigi tn 7 maaüksusele sihtotstarbe määramiseks ja maksustamishinna kinnitamiseks. Sihtotstarbeks on riigikaitsemaa ja pindala on 2871 m², maksustamishinnaks on 68 eurot.

Seoses põlenguga sai kahjustada Paide teel olev korter, mille taastamiseks eraldati reservfondist 200 eurot.

Kinnitati eelnõud õigusvastaselt võõrandatud vara kompenseerimise kohta 4 isikule, mis puudutab kolme toimikut (nr 6532, 3621, 4703). Lisaks on menetlus vaja lõpetada kolme toimiku osas.

Väino Tippi selgitas, kuidas jaanuarikuus on vallale laekunud tulumaksu.

11. märtsi vallavalitsuse istungilt

Koeru Keskkooli direktori ettepanekul kehtestati õpilaspileti duplikaadi väljastamise hinnaks 0,60 eurot.

Jaanika Aava selgitas vajadust määrata ühele lapsele arsti ja sotsiaaltöötaja avalduse alusel hooldajaks tema ema. Otsustati määrata hooldaja ning hooldajale toetus 25,56 eurot ühes kuus.

Heli Laaneoks selgitas, et lasteaias on läbi viidud küsitlus lastevanemate hulgas, millest selgus, et suvisel perioodil võib sulgeda Koeru lasteaia Päikeseratas üheks kuuks Koerus ja kaheks kuuks Vaol kollektiivpuhkuseks alljärgnevalt:

Koerus perioodil 1. juuli kuni 31. juuli. Vaol perioodil 1. juuli kuni 31. august.

Koeru keskkoolihoone automaatse tuletõrjesüsteemi paigaldamiseks esitas pakkumise kaks ettevõtet -AS Pristis ja AS Selco Securiti. Valituks osutus Selco Securiti, kuna nende pakkumine oli soodsam. Firmale väljastati ehitusluba süsteemi paigaldamiseks.

Otsustati mitte toetada MTÜ Muusika Sõprade Seltsi taotlust Aruküla mõisas plaanitava kontserdi korraldamiseks eelarvevahendite puudumise tõttu.