Mõelda vaid, alles oli siin Jan Uuspõld Monoteatrist, siis Viljandi Ugala, nüüd on tulemas Tartu Vanemuine, varsti jälle Vana Baskin, seejärel kohe ka Pärnu Endla ja Rakvere Teater!

Lisanduvad veel kuulsate esinejatega kontserdid ja eesti kõige uuemate mängufilmide seansid. See kõik kolme kuuga! On alles valikuvõimalused! Kõike ei jõua ja ei peagi. Erinevad on maitsed ja võimalusedki.

Eelseisvate teatrietenduste kohta infot otsijatele julgen anda soovituse Vanemuise "Ellingu" kohta. See on vaimukas näidend hea teksti ja heade näitlejatega. Ei ole mingeid erilisi dekoratsioone, vaataja oleks nagu Ellingu ja Kjelli korteris külas. Lugu räägib sellest, kuidas kaks meest järk-järgult maailmaga suhestuma hakkavad.

See on ühtaegu südamlik ja koomiline. Lõpuks tekivad mõlemal tegelasel lootused oma ootuste täitumiseks. Riho Kütsar ja Margus Jaanovits tegid nauditavad rollid. Markus Luik oli üsnagi meeldejääv, just koomilisusega. Ragne Pekarev, kes võibolla viimasel ajal meelde jäänud ETV komöödiasarjast "Hakkab jälle pihta", esineb mitmes rollis, hea tunnetuse ja enesekindlusega.

Mina nägin etendust Tartus Saksa Kultuuri Instituudi üsna väikeses saalis. Keilas mängitakse seda eeloleval teisipäeval aga kõige uuemas ja suuremas teatrisaalis - kooli aulas.

Miks peaks Keila elanik "Ellingut" vaatama minema? Ehk ka sellepärast, et lavastuse muusikalise kujunduse on teinud meilt pärit neiu Loore Martma.