Kolmapäeval matkasid Punane, Roheline ja Kollane rühm koos oma õpetajatega Pääsküla Rabarajal. 4-5 km pikkuse matka läbisid lapsed enamasti üle raba lookleval laudteel kõndides. Matkateel kogusid lapsed palju teadmisi - mis on raba, soo, turvas ja põlendik. Uuriti, miks on rabas vesi nii kollane ja nähti ära kevadine suurvesi. Kohtuti esimeste kuldnokkadega kui ka tiigis ujuvate partidega. Piknikuplatsil said kõige vanemad lapsed linnuvaatlustornist õige kaugele vaadata.

Nooremad lapsed aga üllatusid võimalusest istuda mahalangenud puu tüvel. Kosutav piknik porgandi, õuna, mahla ja väikese kommiga oli mõnus puhkehetk, et kuulata erinevaid metsahääli. Lasteaeda jõudes olid lapsed väga väsinud, aga õnnelikud ning matk kinnitas, et raba on omapärane ja ilus ikka igal aastaajal! Mälestuseks sai iga laps kadakapuust medali, mis paljude jaoks oli see päris õige esimene medal.

Neljapäeval valmistasid lapsed ise lõunatoidu kõrvale toorsalatit. Kõigile sai selgeks, et salati tegemine võtab üsna palju aega ning miks peab salatis olema just riivitud porgand. Nii valmis Sinisel rühmal "Virsiku-porgandi salat", Kollasel rühmal salat "Värske kevad," Rohelisel rühmal salat "Kevadrõõm" ning Punasel rühmal "Päikesesalat."

Lisaks oli rühmadel võimalik teisipäeval ja reedel teha "sada sammu õues" ehk koos õpetajaga lasteaia õuealal sammuda läbi erinevaid vahemaid ning vaadata, kui lihtne või keeruline on sada sammu kokku saada.

GADI ROHTJÄRV
Teelahkme lasteaia liikumisõpetaja


ETHEL-MILDRID BLUMAN
Teelahkme lasteaia Kollase rühma õpetaja