Sel aastal soovib Teeme Ära talgupäeva meeskond innustada talgutel osalema senisest rohkem noori. Iga inimene ja iga kogukond saab ikka ise otsustada, millised tööd ja tegemised 3. mai talgupäeval ühiselt ette võetakse.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et talgupäeva väärtus seisneb väga lihtsates, ent eluliselt olulistes asjades - talgupäev annab inimestele võimaluse väljendada oma head tahet, hoolivust ja koostöösoovi.

„Talgutelt leiame elu ja rõõmu, õnnetunde, õlatunde ja turvatunde - hea tunde koos tegutsemisest. Selles peitubki talgupäeva võlu!" lausus Tüür.

Talgupäev annab inimestele usku, et ka mina saan midagi muuta.

Sel korral tehakse koostööd Liikumisaasta 2014 projekti raames, sest talgud ja liikumine on väga tihedalt seotud. Üheskoos kutsume üles korraldama kõikjal Eestis talguid terviseradade ja spordirajatiste heaks. Väga hästi haakub selle rõhuasetusega ka Vooremäe terviseradade iga-aastane korrastus, mis sellelgi aastal plaanis.

Talguid saab kirja panna juba 12. märtsist ning talgutele registreeruda 14. aprillist - selleks ajaks on talguveebis juba piisav hulk talguid, mille vahelt valida. Mulluse talgupäeva tagasivaatena: 2013. aastal korraldati üle Eesti 1522 talgut, millest võttis osa 40 098 talgulist.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik.

Haaslava vallas oli mullu registreeritud kuued talgud. Tasub muidugi loota, et sel aastal on see arv suurem. Loodan meie kõigi aktiivset osavõttu ning soovitan vaadata juba praegu selle pilguga ringi, mida saaks muuta  Haaslava vallas paremaks. Kõik uued ideed on teretulnud ning tasub meeles pidada, et „Teeme ära" ei ole ainult prügikoristus. Vallavalitsus on teile võimalusel nõu ja jõuga abiks. Kohtumiseni juba talgutel 3. mail!