Vallavanem Leemet Vaikmaa sõnul pole pärast sularaha automaadi avamist Rummul tõenäoline pangautomaadi saamine ka Padisele. Pangabussi sooviavaldust pole vald esitanud, kuna selleks polnud seni elanikud otsest huvi üles näidanud. Samas tõdes vallavanem, et vajab kaalumist, kas tegutseda selle nimel, et pangabussi marsruut hakkaks läbima ka Padise valda.

Vajame apteeki

Suurt puudust tundsid küsitlusel osalenud ka apteegist. Seda olenemata asjaolust, et nii Rummul kui ka Vasalemmas on apteek avatud.

Apteeki pole siiski meie valda lähiajal oodata, ent 9. juunil ilmus Postimees.ee-s uudis, et lähikuudel kavatseb Apotheka avada Eesti esimese internetiapteegi avada. Ettevõtte tegevjuht Marika Pensa on artiklis välja toonud, et internetiapteegist saavad ravimi kätte nii tavaapteegist kaugemal elavad patsiendid kui ka need, kes on kodus haiged. «Lisaks on see hea võimalus näiteks väikelaste vanematele, kes ei saa haige lapse kõrvalt ise apteeki minna, aga ka üksi elavatele eakatele ja neist eemal elavatele lastelastele, kes saavad oma vanavanematele ravimeid osta ja neile kulleriga koju saata, kuna siis pole vaja muretseda, kuidas vanainimene libeda, külmaga või suisa haigena apteegis käidud saab,» rääkis Pensa. Tema sõnul saab internetiapteek olema kindlasti mugav teenus neile, kes täpselt teavad, mida nad tahavad, aga ka inimestele, kes soovivad erinevate toodetega põhjalikumalt tutvuda.

Juuksur ja internet

Küsitlusele vastanud tundsid puudust ka juuksuri teenustest. Praegu tegutseb juuksur Harju-Ristil reedeti (kontakt 51936506 ning ka Rummus (kontakt 56692348). Mõlemal juhul on oluline eelnev aja  broneerimine.

Juuksuriga pea sama oluliseks pidasid vastajad kiire interneti olemasolu - seda märkis kolmandik vastajatest. Praegu on Elioni traadiga püsiühenduse valdavalt saanud nii Padise, Kasepere kui ka Harju-Risti asulad. Teised piirkonnad peavad leppima õhu kaudu toimiva mobiilioperaatorite või Kõu internetiühendusega.

Riikliku projekti  EstWin raames viiakse uue põlvkonna kiiret internetti võimaldavad lairibaühendused kõikjale Eesti maapiirkondades ning 2015. aastaks peab olema valmis fiiberoptiliste kaablite võrk, mis jõuab kõikide asulateni Eestis. Selle tulemusena peavad 98% majapidamistest, ettevõtetest ja asutusest olema võrgule lähemal kui 1,5 km.

Arusaadavalt ei jõua Padise valla sarnases hajaasustusega piirkonnas igasse majapidamisse traadiga internetiühendus. Samas loob EstWin eelduse, et mobiilioperaatorid hakkavad pakkuma ka kiiret õhu kaudu levivat internetti. Vastav 4G võrk on suurematel operaatoritel sisuliselt valmis ehitatud.

_______________________________

Küsitlusele vastas 125 elanikku

"Padise Teataja" korraldatud küsitlusel on selleks korraks joon all. Kokku laekus vastuseid 125 inimeselt. Kõige aktiivsemad vastajad olid Padise, Kasepere, Audevälja ja Harju-Risti elanikud, kuid vastuseid saabus pea kõikjalt meie vallast. Suured tänud kõigile, kes võtsid vaevaks interneti või ajalehe väljalõike kaudu vastused edastada.

Kuna tagasiside küsitlusele on olnud mitmekülgne, siis leidsime, et küsitluse tulemuste kokkuvõtted on mõistlik teha osade kaupa. Sel korral keskendume teenuste poolele ning edasistes ajalehe numbrites juba transpordile ja vaba aja veetmise võimalustele.

Samuti õnnitleme küsitluse auhindade võitjaid - Siim Õunloo Laane külast võitis õhtusöögi ja ööbimise kahele Padise mõisas, Tõnu Kalve Madiselt, Enn Nikkel Määralt ning Meelis Luik Vilivallast said aga mobiiltelefonid.