Raamatukogu toimetab ka võrgus

Veebilehele „Käru raamatukogu ruumis ja ajas" on aasta jooksul lisandunud 46 postitust ning Picasa veebikataloogi 25 pildialbumit, lisaks on valla ajalehes kajastatud päevakajalisi teemasid ja tutvustatud uudiskirjandust. Alates septembrist jagab raamatukogu infot ka Facebooki kaudu. Lisandusid blogid erinevate tegemiste kohta.

Põnevamad näitused: kasside kummalise ajaloo kohta, faktiteadmisi ja põnevaid üksikasju. Ülevaade koos piltidega ja raamatute lühitutvustustega on leitav raamatukogu veebilehelt: „Puud on tarkusekandjad", kus eksponeeriti suur valik puude ja põõsaste kuivatatud lehti, hulgaliselt sellealast teatmekirjandust ning raamatuid puude ja põõsaste kohta meie lähemast ja kaugemast ümbruskonnast.

Memmed jätkasid kooskäimisi

Jätkusid memmeklubi koosviibimised, osaleti ringkäigul riigikokku ja toimus suvine väljasõit Järvamaale. Suvereisi märksõnadeks olid hommikukohv Türi kaunis Koitlate koduaias, atraktiivne ajaränne Paide Vallitornis, kilplalaste vande andmine ja kiiksuga kemps, Sassi Jaanalinnutalus muna puurimine akutrelliga, piimandusmuuseum, kivikangur Pilistveres ja Ingli kohviku taevasinised kohvikruusid.

Raamatukogupäevadel „Kohtume raamatukogus", oli külaliseks memmeklubi ringis näitleja-luuletaja-pedagoog Elle Eha Are ning tõsised isetegijad osalesid Diana Otsa seebikoolitusel.

Tükikese Käru ajaloost pani kokku Tiit Uus, trükise väljaandmisel oli peasponsoriks Miitsar OÜ juhataja Mihkel Haud. Agaramatele huvilistele jagati raamatut „Ingliste küla lugu" juba Ingliste küla kokkutulekul. Annetustekogu Lungu fond on tänu Jaak Herodesele täienenud. Professor Ragnar Nurkse kohta annetasid materjale Kalev ja Kalle Kukk, sh raamatu „Eesti teadlased ja insenerid välismaal". Suured tänud teile!

Raamatukogus viidi läbi riigikogu valimised, suurtelt väikestele etendus nukunäidend „Vapper keefir", toimusid VEOLIA kliendipäevad, avalikul arutelul oli kõne all Toosikannu puhkekeskuse maadele piirde-aia rajamise keskkonnamõju hindamine. Hingedepäeval väisas valda ja raamatu-kogu riigikogu liige Peeter Laurson. Maakonna vallavanemad tutvusid väljasõidu istungil meie raamatukoguga. Kevadel ja sügisel toimetas kohapeal SILMARÕÕM, kosmeetikafirma Mary Kay tooteid tutvustas Eesti müügidirektor Ingrid.

Arvutikursused olid rahvarohked

Märkamatult sai varasügisesest septembrist hilissügisene detsember ning see aeg möödus meie lugejatele/arvutihuvilistele õppimise tähe all. Lõpusirgele jõudis 3 gruppi, kes omandasid algteadmisi erinevates programmides ja Internetis toimetamiseks. Joonistati pilte, kirjutati ja vormindati teksti. Muuhulgas valmisid esimesed arvutigraafilised tööd ning sünni-päeva- ja jõulukaardid. Ajale jalgu jäänud Internetiühendus vallamajas ehitati ümber ning tänu sellele oli üldse võimalik kursust läbi viia. Oodatud ning kohe-kohe algavad välised remonditööd jõudsid samuti kursuse lõpupäevaks ringiga raamatukoguni.

Raamatukogu tegemisi on jälgimas päkapikud ning ootavad lugejaid kaema ja laenutama jõuluteemalisi raamatuid, kus kirjas salmid, jutud, kingitused, kaunistused, hõrgutised, küpsetised jm. Lõpetuseks salm Kersti Merilaasi luuletu-sest „Tule, lumi":

Iga päev ja iga tund
ootan, ootan,
ootan, ootan,
ootan värsket valget lund.