Edasi liiguti Vana Rahvamaja platsile, kus üheskoos korrastati kogu ala - naised riisusid ja mehed aitasid lehti lõkkesse tassida. Kuna mehed on hoogtööpäevadel suisa kullahinnaga, siis oligi olukord, kus üks kahemehetandem kandõsriidegä oli sunnitud otsaeest suisa higi pühkima. Aga nad ei andnud alla!

Samal ajal kui pea 20 inimest tegutses rõõmsalt rahvamaja platsil, oli meid umbes sama palju Kihnu mõisaaseme pärnade juures. Seal tehtut peab küll igaüks ise nägema - eemaldati palju võsa ning ala sai ilusama ilme. Tööd on muidugi veel palju, kuid algus on tehtud ja paik korrastatud. Aitäh, sotsiaalametniku kliendid, kes te seal ühise rindena suure töö ära tegite, olite sel aastal aplausi väärt! Vaid üks neist jäigi tulemata.

Pealelõunal oli kõigil võimalik osa saada ühisest supi ja kringli söömisest, kuhu kogunes pea 40 inimest. See on viimaste aastete suurim osavõtjate arv. Siia lisanduvad veel need, kes küll ühisüritusest osa ei võtnud, kuid olid hakkajad ja tegid koduümbruse teedeääred puhtaks, ka nii olete andnud oma panuse puhtama Kihnu hüvanguks. Me täname abi eest.

Enamikule oli päev sellega läbi, vaid võsa-, oksa- ja leherisust kogu päeva põlenud lõke muudkui põles ja põles ning vajas ka segamist ja valvamist. Igatahes vahetasime tahmaste nägudega lõkkevalvurid Maie ja Ülle välja õhtul kell kuus ja kell üheksa läksid tahmaste nägudega Heldy ja Mari sauna. Vahva päev oli!

Aitäh osalejatele, kes vaatamata sellele, et on vaba päev ja kõigil oleks kodus samuti tegemist, siiski ikka ja jälle igal aastal sellest üritusest osa võtavad, kas siis koristades, võsa lõigates, süüa tehes, prügikotte ära vedades või käru laenutades. Me ei hakka nende nimesid lehes nimetama, kuid me ise teame, kes need on. Oli ka selliseid, kes eelnevatel aastatel on käinud, kuid seekord ei saanud üritusest osa võtta, me mäletame ka neid. Meie oma kooli lapsed osalesid, kuid tahaksime näha ka rohkem Kihnu noori, kes õpivad gümnaasiumis, ja neid, kes ei käi tööl ega koolis - uskuge, see pole nii hirmus päev!

Kuna teed ja avalikud alad on meie ühises kasutuses, siis on oluline, et kas või korda aastas kokku tuleksime ja neid ühiselt korrastaksime. Koos on see lõbusam, meie oma kodusaar saab puhtamaks ja boonusena veel päev värskes õhus. Näeme järgmisel aastal!