Iga jõulukuu algab jõuluootuse ehk advendiaja tähistamisega. Sel aastal sai 1. adventi lasteaias tähistatud juba novembri lõpus. 1. advendil said lapsed teada, kas ja kuidas Punamütsike jõule tähistab. Loo lõppedes süüdati esimene advendiküünal ja üheskoos mindi rühmadesse päkapikkude toodud maiustusi nosima. 2. advendi hommikul tutvusime ühe päkapikuga, kes oli enne külmade tulekut katust hakanud parandama. Muidugi oli ta tuule ja vihma käes külmetanud ning pidi kahjuks ennast haigevoodis ravima. Õnneks tulid talle appi erinevad metsaelanikud ning üheskoos hoolitsedes ja ravides sai päkapikk jälle jalule, et jõulude ajal laste akende taga piiluda ja neid rõõmustada hea ning paremaga. 3. advendil oli lasteaialastel võimalik tutvuda teiste olemasolevate päkapikkudega. On ju päkapikke palju ja erinevaid. Nii saadi teada, kes on ja mida teeb Kirjapikk, Puhaspikk, Kallipikk, Lumepikk, Vembupikk ja Kommipikk. Üllatused tulid seekord laste juurde kommiautodega, mille juhid olid Kommipikk ja Puhaspikk.

Erinevate põnevate ettevõtmiste kõrval jäi 3. rühmal veel aega külastada Eesti Vabariigi pealinna Tallinna. Päris paljudel lastel oli see esimene kord külastada nii suurt linna. Nii vaadatigi poodide säravaid vaateaknaid ja nauditi tulesära. Võiks öelda, et lapsed olid lummatud suurlinna tuledest.

Muidugi külastati reisi käigus mitmeid põnevaid kohti. Esimene külastus viis lapsed Miia-Milla-Manda muuseumisse. See lastemuuseum oli kujundatud väriliselt ja oli äärmiselt hubane. Muuseumis oli võimalik vaadata vanaaegseid esemeid ja -riideid. Põnevust pakkus aga rääkiv prügikast. Prügi viskamisel sinna lausus prügikast: “Tubli laps!” Edasi toimusid tegevused grupiti. Kui üks grupp asus jõulumeisterdusi meisterdama, siis teised siirdusid mööda redeltreppi tornikambrisse. Seal oli võimalik vaadata “tähistaevast” ja kuulata lugu Jeesuslapse sünnist. Lahkudes ootas iga last saapa sees üllatus-komm. Seejärel mindi Tallinna Lennujaama. Seal said lapsed vaadata lennuk Boeingut nii seest, kui väljast. Selleks, et sinna pääseda, pidid kõik lapsed läbima turvaväravad. Kõikidele laste küsimustele andis vastused lennukipiloot Kurmo. Tema juhendamisel sai iga laps istuda reisija kohal äriklassis ning piloodi kohal. Seal oli võimalik keerata rooli ja tunda, kuidas rool hakkab värisema ohtlikkus olukorras.

Pärast väikest lõunat mindi Raekoja platsile, kus vaadati jõuluküla, suurt ehitud kuuske, põhjapõtru ja jäneseid. Jõulukülas külastati Jõuluvana majakest, kus taat lapsed ka vastu võttis ja nende laulu kuulas. Kõik 3. rühma lapsed arvasid, et neil oli väga huvitav ja tore päev.

Suurt rõõmu ja lusti said 1., 2. ja 4. rühma lapsed tunda Talvemaal. Lapsed sõitsid kelgukorte – alaska huskyde ja malamuutidega ning seejärel uhke saaniga, mille ette oli rakendatud kaks kuljustega ehitud hobust. Põnevust pakkus hobuste ninadele pai tegemine ja külakostiks leiva söötmine. Päeva muutis huvitavamaks erinevad võistlused ja mängud. Pärast rääkis veel Kersti Reppo lastele kelgukoertest ja Kerly Luige hobustest ning seejärel pakuti sooja teed kookide, küpsiste ja kommidega.

Tegevusi jätkub jõulukuul ka meie laste emadele-isadele ja õdedele-vendadele. Kahel päeval oli kõigil soovijatel võimalik meisterdada koos lapsega põnevaid jõulumeisterdusi. Nii valmisid väga erinevad kingitused – vilditud seep, magnetiga päkapikk, puupakust loom, vilditud kuusepuu, jõulutähtedega ja kuuskedega juukseklambrid, kingikotid, punutud seinakaunistus, redeli moodi kuusk ja väga palju kaarte. Jõulumeisterdusi ja laste poolt rühmades valmistatud meisterdusi sai endale osta Jõululaadalt. Saadud tulude eest saab iga rühm endale osta vajalikke ja meelepäraseid mänguasju.

Et jõulukuul ehitakse alati üks ilus kuusk, siis seda otsustasid teha Tori Lasteaia töötajad ühisel kuuse ehtimise võistlusel Tori Jõulupuu 2010. Ilusa kuuse eest täname Lisa Marii ja Kaur Eriku vanemaid, kes selle meile oma metsast tõid. Kuna sellel aastal pidime juhenduma teemast “Hüvasti kroon”, siis ehiti lasteaia kuusk lahkuvate lendavate liblikatega, mis olid volditud “rahatähtedest”. Kuuse ilu sai nautida mõned päevad Tori Rahvamajas. Nüüd aga kaunistab kuusk meie oma lasteaia saali jäädes ootama jõulupidusid ja jõuluvana.

Ilusat, rahulikku, mõnusat ja kingirohket jõuluaega!