Ma arvan, et Mustamäe vajas noort verd, kes vaatas asjadele tei­se pilguga. Olen korduvalt kuulnud arvamust, et Mustamäe on „valmis“ linnaosa. Olen veendunud vastupi­dises – siin on palju, mis vajab tege­mist lähiajal, rääkimata kaugemast tulevikust.

Mõned näited 2010. aasta jook­sul tehtud ja algatatud muudatus­test:

Kännu Kuke turg. Mustamäe sü­dames peab olema üks korralik turg. Ei saa ju piirduda Szolnokiga. Ma loodan, et tänu uuele turule puhu­takse elu sisse ka kogu Kännu Ku­ke hoonetekompleksile, mis toimis aastakümneid Mustamäe keskusena.

Sütiste metspark. Korrastasi­me metsa ja andsime elanikele sea­dusliku võimaluse pidada pikni­kut. Kindlasti peab seda parki edasi arendama vaba aja veetmise ja spor­timise paigana.

Akadeemia tee 30 tühjaks jäänud kool. Mustamäelastel puudub suu­rem hoonekompleks, kus nii noored kui vanad saaksid harrastada sporti või käia erinevates huviringides. Sel­lest ka idee luua tühjaks jäänud koo­li vabaajakeskus.

Szolnoki turg ja odekolonni müük. Aastaid ei suudetud korra­le kutsuda Szolnoki turu omanikke ega odekolonnimüüjaid. Tänaseks on odekolonni müük on lõpetatud ning minu plaani kohaselt peaks Szolnoki turg kevadeks läikima na­gu prillikivi või saama likvideeritud.

0 tolerants mõjuainetele. Alus­tasime selles valdkonnas koostööd koolidega, läbi viidi ennetusreide ja -koolitusi. Kavatsesime soetada koolidele narkotestrid ja alkomeet­rid. Mul on siiralt kahju, et just töö noortega jääb mul pooleli. See on väga tõsine teema, millest meie kõr­ged ametnikud on miskipärast alati mööda vaadanud või ei ole suhtu­nud asjasse täie tõsidusega.

Männi park kui mustamäelaste kooskäimise ja puhkekoht. Ainult ühised tegemised loovad ühtse lin­naosatunde. Lisaks varasematele sai algatatud jõuluturu traditsioon ning pargi veerde rajatakse kaasaeg­ne kohvik, kus jalga puhata ja tua­letis käia.

Töötades aasta linnaosa vane­mana sain ma väga hea kogemu­se ning kindlasti avardas see minu silmaringi. Jõudsin äratundmisele, et meie lapsed on jäetud unarusse mitte vanemate ega õpetajate, vaid linna ja riigi poolt. Lastesse tuleb investeerida, nemad on meie tule­vik.

Minu jaoks vahet ei ole, kes selle eest au ja kiituse pälvib – põhiline, et elu edeneks ja oleks vähem ärapa­nemist.

Ametist sõltumata annan ka enda panuse, et riigis läheksid asjad pa­remuse poole. Aitan kaasa, et meie lapsed kasvaksid ja areneksid heades tingimustes. Lahkun küll linnaosa­vanema ametist, aga jätkan poliiti­list tegevust.
____________________________________________________

Rainer Vakra


Endist Mustamäe linnaosavanemat tuleb tunnus­tada noorusliku pealehakkamise ja mitmete uute ideede eest. Olgu selleks Sütiste metsa grillimise ko­had või uue vaba aja keskuse kavandamine. Isiklikult aga soovin teda tänada abi ja toetuse eest turu ehitu­sel. Just koostöös linnaosa ja Nõmme turuga avame juba kevadel uue Mustamäe turu.