Talgupäev kulges nii nagu planeeritud ning kõik vajalikud tööd said tehtud. Kokku arvestasime Piirsalus talgulisi 56 inimest. Need, kes tulevad külatalgutele, tunnevad muret ja vastutust oma koduküla hea väljanägemise eest ning tänu neile inimestele ongi meie küla (park, poeplats, rahvamaja ümbrus, kirikuaed) selline nagu ta täna teile ja läbisõitjatele paistab. Muidugi on selge, et neile inimestele on vaja ka ülejäänud inimeste abikäsi, niisiis järgmistel aastatel ootame appi ka teisi, kes seni appi pole jõudnud! Üks poolpäev aastas koos teistega koduküla heakorra nimel- seda pole ju palju?!

Marimetsa Kapp Enniste Piirsalu VIII rattakross oli planeeritud peakorraldaja Paralepa Jalgrattaklubi poolt 27. aprillile, kuid kuna kevad viivitas tulekuga, saime õnneks muuta kuupäeva.

Pakuti vaid üht kuupäeva, sest spordiüritusi on palju ja seega jäi paika 16. juuni. Sel aastal saime mentoriks Agu Lehemaa Haapsalust, kes abistas raja tähistamisel ning kelle poole saime küsimustega pöörduda, samuti oli toeks rajameister Priit Rebane Turbast, kellega koostöös valisime rada ka juba eelmisel aastal. Meie siht, teha teist aastat koostööd Ellamaa piirkonnaga, on väga viljakas olnud, Ellamaa Loodusseltsiga täpsustasime rada ning abistasime neid koos Arvu Liivaga ka Valgejärve matkaraja remonditöödel. Sõber aitab sõpra ning Ellamaalt ja Turvaste külast (endise Piirsalu valla küla) saime abiks 6 rajaturvajat, kelle peale võisime loota ja kindlad olla! Meie kandi inimesi oli rada turvamas kokku 23 inimest ning tänusõnad teile, Terje, Milvi, Rita, Virge, Maarja, Liina ja Urmas Lai, Hardo, Marje, Kertu ja Pille Viigipuu, Kadi Lõhmus, Kerstin Nurme, Külli Kruusmaa, Kaspar Prik, Mikk Ventsel, Indrek Kuusemäe, Leive Retsja, Maarja Maasikas, Lia Mähar, Ülle Heinpalu, Arvu Liiv, Maie Hinno, Toomas Raid ning Erki Pajula. Lisaks aitasid rada puhastada, tähistada ja muud korraldada Sven Köster, Aili Lai, Taavi Vaher, Madis Riimann, Aino Viilup, Ülle Heinpalu, Andre Oja ning Lia Mähar.

Kõige selle suure töö tulemusena loeti Marimetsa Kapp Enniste Piirsalu VIII rattakross hästi kordaläinuks nii korraldajate kui osalejate poolt. Kiita said turvajad, rajamärkijad, supivalmistaja Aili Lai, kes keetis üksinda supi üle 300 inimesele!) ning park. Pikk rada, ohtlik, põnev, vaheldusrikas, viib osalejad Valgejärve matkarajale ning sealt Järveotsa järve äärde. Lühike distants on olnud sama juba mitmel aastal, tuntud ja turvaline. Lasterada kulgeb pargis, osalejateks ka 2-3 -aastased! Kohal oli ka Hille Viigipuu räätsade tutvustajana ning EEML (Eesti Erametsaliit), kes tuli välja huvitavate metsa- ja loodusmaterjalide telgiga (telk andis varju padusaju eest varju vajavatele), mis pakkus huvi pealtvaatajatele.

Piirsalu rattakrossi toetasid rahaliselt Kohaliku Omaalgatuse Programm ja Enniste OÜ ning Piirsalu POÜ abistas tehniliste vahenditega (veepaak, elekter), ATV-ga rajanäitaja-eessõitja lühikesel rajal oli Risti Jahiseltsi liige Jaak Mullo.

Aksel Heidemann viis Risti valla bussiga rajale turvajad ning tema ülesanne oli nad ka kõik tagasi tuua, sealhulgas võtta peale rajal mingil põhjusel toppama jäänud võistlejad (sel aastal 1 laps, kes otsustas viimase kilomeetri ikkagi ise sõita!).

Rattakrossi tulemusi tutvustades - kokku oli osalejaid 257, lapsi 41, lühikesel distantsil osavõtjaid 75 ning pikal distantsil 141. Lastesõidus saavutas tüdrukutest esimese koha Dagmar Lai (7 a), poistest Jan Seller. Oma vanuserühmas tuli lühikese distantsi (24 km) võitjaks Kristiina Köster (N14), kes esindas Piirsalu Küla Seltsi.

Pikk distantsi, 36 km, saavutas oma vanuseklassis 3. koha Oliver Pärnpuu (M16), samuti Piirsalu Küla Seltsi esindajana. Ära märgitud saab siinkohal ka Anne Vendla (N), endine Piirsalu küla elanik, kelle kodukohaks nüüd Tartumaa, saavutas tubli 5. koha ja tema tütar Mari Kiiver, kes sai vanuseklassis N12 3. koha. Palju õnne võitjatele! Sellises vihmasajus, mis kohe stardis algas, oli iga finišisse jõudmine tegelikult kullahinnaga!!! Rohkem infot tulemustest, fotod ja video rajast on nähtavad www.paralepa.ee.

Piirsalu Küla Selts esitas veebruaris lastelaagri projektitaotluse KIK-ile, vastuse saame 20. juuni paiku. Kellel on huvi osaleda, siis tundke huvi juba jaanipäeval! Kohti oleme arvestanud 7- 14 aastaste noorte jaoks 20. Kontakt Lea Lai 56917271.

Et juunikuus on Piirsalus 2 väga vastutusrikast ülesannetrattakross ning Piirsalu 495 jaanipäev, on kõigil, kes vähegi abiks saavad olla, käed-jalad tööd täis. Risti vald toetab Piirsalu 495 tähtpäeva 300 euroga, samuti toetab pidu Piirsalu POÜ.