Ülenurme Gümnaasium saavutas veenvate võitudega alagrupis esimese koha, lunastades sellega otsepääsme finaalturniirile, kus teiste alagruppide võitjatena ootavad ees Kohila Gümnaasium, Rapla Vesiroosi Gümnaasium, Järve Gümnaasium. Turniiri taset näitab tõik, et igas meeskonnas on keegi, kes kuulub Eesti Meistriliigas mängiva klubi koosseisu. Samuti „nuusutavad" meie võistkonnast hetkel suurte mängude õhku Taavi, Artur ja Kristen, treenides iga päev Tartu Ülikooli meeskonnas. Edukasse võistkonda kuulusid Taavi Leok, Robi Laan, Artur Saariste, Ken Karja, (kõik 12.c), Kristen Meister, Egnar Voog, Raul Kalbus(11.c), Kermo Normann ja Sandr Kruus (10.c). Treeneriks Paavo Russak.

Kergejõustik

21. septembril toimusid Ülenurme staadionil Tartumaa koolide karikavõistlused kergejõustikus. Osales enamik Tartumaa koole ning osavõtjate arv oli viimaste aastate suurim. Võisteldi kahes vanuserühmas, põhikoolide ja gümnaasiumide osas.

Ülenurme Gümnaasium oli edukas, gümnaasiumide arvestuses võitsid karika nii noormehed kui neiud ning samuti olid võidukad põhikooli neiud. Põhikooli noormehed pidid tunnistama aga Elva Gümnaasiumi noormeeste paremust.

Paremad tulemused põhikooli osas olid järgmised: Martin Rask 100 m 11,8; Gretlin Isoborn Raud 100 m 13,8; Grenelin Herlis Raud 400 m 1.09,8 ja kaugushüpe 4.36; Jan Samuel Vogelainen 400 m 1.03,7; Alvar Ratt 800 m 2.27,1; Margit Kalk kõrgushüpe 1.40 ja odavise 25.94; Cristian Kalme kettaheide 36.98 ja kuulitõuge 13.17, Gerli Jušin kettaheide 23.93. Teatejooksu võidukasse neidude koosseisu kuulusid Liis Kadak, Grenelin Herlis Raud, Margit Kalk ja Gretlin Isoborn Raud.

Gümnaasiumi parimad olid Olari Poolakese 100 m 11,6 ja kuulitõukes 12.27, Kelly Kald 100 m 14,8; Robi Laan kaugushüppes 5.48, Kaisa Hurt kaugushüppes 3.99 ja kõrgushüppes 1.35; Kermo Normann kõrgushüppes 1.80; Kristiina Kõiv kuulitõukes 7,81; Raino Rõõm kettaheites 36,54; Jonna Sild kettaheites 17,83 ja 400 m 1,22,7; Betty Sims odaviskes 26,38. Teatejooksude mõlemad võidud tulid Ülenurme, poiste võidukasse nelikusse kuulusid Robi Laan, Hannes Haugasmägi, Olari Poolakese ja Marti Kivimäe ning neidude võistkonna koosseisu Keidy Normann, Kelly Kald, Kristiina Kõiv ja Kaisa Hurt.

16.-17. septembril toimusid Ülenurme Gümnaasiumi staadionil järjekordsed Ülenurme Gümnaasiumi karikavõistlused mitmevõistluses, kus mehed sooritasid kahe päeva jooksul kümme ala ja naised ühel päeval kuus ala. Meeste kümnevõistluse võitis Taavet Richter tulemusega 6087 punkti, teine oli Tarmo Laidna 3725 punktiga ja kolmas Rene Tammeorg 3214 punktiga. Naiste ja neidude kuuevõistluse võitis Marianna Bogdanova, kogudes 2748 p, teine oli Margit Kalk 2515 p ja kolmas Anneli Kodasmaa 1685 punktiga.

Spordipäevad

Algklasside spordipäev toimus reedel, 16. septembril Ülenurme Gümnaasiumi spordihoones. Algselt oli plaanitud spordipäev pidada ikka staadionil, kuid ilmataat otsustas sel hommikupoolikul teisiti. Pideva vihmasaju tõttu oli staadion kaetud veega ja korraldajatel tuli kasutusele võtta variant B. Suures spordisaalis peeti klassidevahelised teatevõistlused, sai joosta 30 m ning aeroobikasaalis hüpati paigalt kaugust. Osales kokku ca 330 õpilast.

Sellist rahva- ja rõõmurohket üritust spordihoones tihti ei näe. Hea meel on kuulda ja näha, et lastele sportimine ja omavaheline mõõduvõtmine meeldib. Suurematele õpilastele ehk 5.-9. klassidele toimus Voorel orienteerumispäev. Kokku oli rajal 42 võistkonda, kes siis vastavalt etteantud kontrollpunktide arvule pidid kaardi järgi punkte otsima.

Finišeerudes tuli igal võistkonnal täita ka test, mille olid koostanud bioloogia- ja geograafiaõpetajad. Poisid jooksid ühele poole metsa ja tüdrukud teisele poole. Kui kõik võistkonnad olid ära saadetud, oli stardi-finiši paigas üsna vaikne, aga see-eest metsas sigimist-sagimist palju. Ilmataat oli üsna heitlik, kord paitas päikesega, kord külvas raheteri. Aga õpilasi see ei heidutanud - kes oli jõudnud finišisse, see sai sooja teed juua ja suures lõõtsaga bussis vihmavarjus olla. Kes aga metsas punkte otsis, see vastavalt tingimustele kas varjus puude all või jooksis vihma trotsides edasi. Igatahes ei kuulnud lastelt virisemist, iseasi, kui paljudel järgmisel päeval ninad nohused olid. Kella kaheks olid kõik metsast väljas ja teel kodu poole. Korraldajatel jäi üle oma inventar kokku panna ja samuti koju sõita.

Suur tänu orienteerumisklubile Ilves, kelle liikmed korraldasid raja mahapaneku ja ajavõtu, bussifirmale Automen, kelle lõõtsbuss õpilased metsa ja sealt koju toimetas, OÜle Talev Kaubandus, kes maitsvad auhinnad küpsetas, ja Ülenurme Gümnaasiumi kokkadele, kes maitsva tee lastele metsa saatsid.