Nii on võimalik tagada vajalikke kulude täpsustamist tänases muutuvas keskkonnas. Käesoleva aastaga võrreldes jääb Jõgeva linna eelarve mahuliselt samaks, eelarves nähakse ette investeering linnale olulise maja - lasteaia Karikakar uue hoone rajamiseks. Prognoositud üksikisiku tulumaks on laekunud linna eelarvesse plaanipäraselt ja 2012. aastaks prognoosime 1,5% suurenemist. Majandusprognoosid näevad ette isegi suuremat kasvu, aga Euroopa finantskriisi ajendil on mõistlik hoida konservatiivset joont. Jätkuvalt tuleb efektiivsemalt majandada ja tegutseda, et linnal oleks olemas võime ka omatuludest objektidesse investeerida. Kui vaadata tagasi 2011. aastaks planeeritud investeeringutesse, siis kõik ei ole läinud plaanipäraselt ja mitmed objektid on plaanis alles 2012. aastal ehitada või ehitamist alustada. Järgmise aasta planeeritud investeeringud on lasteaia Karikakar uue hoone ehitamise alustamine, jalg- ja rattateede renoveerimine Aia ja Piiri tänaval, jätkuv vee-ja kanalisatsioonitrasside ehitus, Estakaadi tänava lõigu ehitus bussijaama juures, ekstreemspordiväljaku atraktsioonide uuendamine, Pae tänava projekteerimine. See teeb kokku investeeringute summaks 1,382 miljonit eurot. Eelarveväliselt ootame Aia 34 renoveerimist riigigümnaasiumiks. Oluline on ka see, et 2012. aastal alustatakse Jõgeva linna üldplaneeringu muutmist, et ajakohastada linna arengu seisukohalt kõige tähtsam dokument, mis suunab meie strateegilisi tegevusi pikaajalises plaanis. Tänase lehe vahel ilmunud linna 2012. a eelarve projekti, mis oli 1. lugemisel linnavolikogus 24. novembril, on nüüd volikogu komisjonidel, fraktsioonidel ja avalikkusel võimalik arutada ning vajaduse korral teha selle kohta ettepanekuid kuni 13. detsembrini.

Sel nädalal tähistatakse kirjaniku Betti Alveri 105. sünniaastapäeva XIX luulepäevadega „Tähetund" ja raamatu" Kõmpa" värske trüki väljaandmisega. Sellega on imeline ja sündmusterohke kultuuriaasta lõpule jõudmas. Vaatamata eelarveliste vahendite nappusele oleme saanud hakkama erakordse teoga - tähistada väärikalt väga tähtsaid kultuurisündmusi. Kui järgmine aasta on kultuurivaldkonnas hingetõmbe- ja kosumise aeg, siis kaugel ei ole enam ka linna 75. sünnipäev 2013. aastal, mille ettevalmistused uue aasta alguses peavad algama.

Jõuluaeg on koputamas meie uksele. 1. advendiküünla süütamiseni on jäänud loetud tunnid. Süüdatud küünlaleek annab meile soojust, valgust ja koosolemiserõõmu. See on kaunis aeg meie lähedastele ja sõpradele. Kätte on jõudmas hetked, mis annavad aega mõtetele ja unistustele. Lootus, usk ja armastus peavad alati jääma. Tähtis on see, et väärtustame seda, mis meil on - perekond, kodu, töö ja sõbrad. Ja oleme õnnelikud selle üle, mis meil on.

Ja üks lihtne soovitus - tehke jõulukuul üks heategu. See on kingitus, mida ei unustata. Kena ja kaunist jõuluaega!