Võru festivalil on kujunenud oma peokohad, pidepunktid  ja märksõnad, mille keskel ja umber toimub nelja päeva jooksul palju põnevat ja mitmekesist!

Rongkäik: pidu avatakse Kreutzwaldi samba juures linnapargis, kust üheskoos  liigutakse Kandle aeda avakontserdile (14.07)

Kultuurimaja Kannel aed: avakontsert (14.07) ja lõppkontsert (17.07), rühmade ülesastumised pikemate kavadega päevakontserditel. Populaarne lõõtsameeste võistumängimine (16.07) pillimeister August Teppo auks ja mälestuseks. Kulinaarium, kus saab aimu peol osalevate maade rahvusköökides pakutavast (17.07)

Linnalava: kesklinna pargi noortelaval esinevad (15.07, 16.07) Eesti noored muusikud - Dialekt Tartust, noormeestekvartett Wigala Tallinnast, vokaalansambel Greip Pärnust, 11-liikmeline Tartu muusikakoolide õpilaste ansambel, noorte pärimusmuusikute ansambel Moosisai,  Punt ja HTG Bigband Tartust ja teised.

Käsitöö- ja kunstilaat: kauplemise ja ostmise rõõm, laadamelu Jüri ja Liiva tänaval.

Töötoad: valmistatakse rahvuslikke ehteid, tehakse tutvust rahvapillidega ja võro keelega. Reet Piiri ERMist tutvustab rahvuslikke ehteid ja nende kandmise kunsti (15. ja 16.07)

Kino: põnevust lisab asjaolu, et filme - Sirje Penjami "Valge aborigeen" ja Kullar Viimse "Hing" (15.07) ning "Kormoranid" (16.07) vaadatakse keskinna pargis vabaõhu öökinos.

Lauluisa aed ja õu: jutte vestab Piret Päär, Võru lasteaiad esitavad Kreutzwaldi-ainelise etenduse, head rahvamuusikakontserdid (Põlva lõõtsaklubi, Piibar Tallinnast ja teised esinejad).

Tänavatants: kümnendat korda lookleb Võru tänavatel pikk tantsijate rivi (16.07), sedakorda Vabaduse platsile sinna 14.07 noorteürituse ajal(alates kella 12.00) joonistatud suurele Rõuge sõlele. Tantsitakse kolme lihtsat eesti tantsu.

Laulud Tamula kaldal: päikesele ja päikesest lauldakse meeleolukalt 16.07.

Simmanid: Kandle aias tantsutavad rahvast iga peopäeva õhtul külalisrühmade pillimehed koos ansambliga Tartes ja sõbrad, ansamblid Vingerpill ja Hellad Velled ning Svjata Vatra.

Kirikukontsert: EELK Katariina kirikus sel aastal kontsert „Suvõhari" (15.07). esinejateks Mari Kalkun, Triin Arak, Tanel Kadalipp.

Folkloorne teater: Kirumpää kantsil võrukate omaloominguna Kadi Kronbergi näidend "Tarkpääd Kirumpääl" (15.07), mille algidee lähtub Kreutzwaldi pajatusest "Tark mees taskus". Lavastaja Silvi Jansons, tantsujuht Tea Kõrs.

Festivalipäevadesse mahub palju meeleolukat ja köitvat! Peokavast leiab igaüks midagi sobilikku kaemiseks ja kaasategemiseks! Ehted rinda ja Võru peole!

Informatsiooni festivali kohta leiate kodulehelt
.