Kõhuõõnesisene rasvumine on seotud diabeedi ja koronaarhaigustega (ehk südant verega varustavate pärgarterite haigustega). Kõhuõõnesisene rasvumine mõjutab 2. tüübi diabeedi teket - mida suurem on talje ümbermõõt, seda tõenäolisem ja sagedasem on diabeedi kujunemine. Samas korrelatsioonis on vööümbermõõt ja südame pärgarterite haiguste esinemine. Suurenenud vööümbermõõt suurendab südame-veresoonkonna haiguste tekkeriski isegi siis, kui jätta kõrvale vanus ja muud südameveresoonkonna haiguste tekke riskifaktorid.

Osalemine sporditegevuses, vaba aja ja teistes rekreatsioonikeskustes pakub inimestele peale füüsilise vormi paranemise ka hulgaliselt uusi kontakte, julgustab suhtlema, maandab stressi, parandab koordinatsioonivõimet, enesehinnangut, sotsiaalseid oskusi, arendab kuuluvustunnet ja vähendab sotsiaalset isolatsiooni. On andmeid, et kehalise aktiivsusega tegelema hakkamine vähendab sotsiaalset riskikäitumist ja terviseprobleeme. Vaba aja aktiivne veetmine pakub elanikkonna gruppidele võimalusi tulemuslikult ja mõnusalt parandada oma terviseseisundit ja heaolu.

Liikumisharrastuse viljelemiseks on endisel raudteetrassil paiknev Läänemaa Tervisetee, mida saab kasutada jalgrattaga sõitmiseks, kepikõnni tegemiseks või lihtsalt jalutamiseks. Marimetsa matkarada pakub lõõgastumist, rahu ja piisavalt füüsilist koormust. Välistest spordirajatistest on olemas täismõõtmetes jalgpallistaadion.

Spordihoone võimaldab viljeleda meeskonnaalasid ning läbi viia individuaaltreeninguid. Osa saab võtta erinevatest tantsutrennidest. Võimalus on kasutada sisustatud jõusaali, õppe-ja aeroobikaruume. Kuna ligi pool valla territooriumist on kaetud metsamaaga, siis pakub loodus mitmekesiseid võimalusi looduses puhata.

Risti vallas on korraldatud üritusi, nii kehale kui meelele. Osavõtt üritustest võiks olla aktiivsem. Korraldajad on vaeva näinud pakkudes elanikele erinevaid väljundeid, et igaüks leiaks midagi meeldivat. Ootan ettepanekuid milliseid üritusi-tegevusi võiks vallas korraldada. Koos suudame rohkem ja saame enda tervisele head teha.