19.-23. märtsil toimunud tervisenädal andis mõtlemisainet nii spordifännidele, toidugurmaanidele kui ka noortele, kes siiani pole mõelnudki, mida tervis endast kujutab. Näiteks noored ei teadnud, et ka elustamiskoolitus võib terviseteema olla. Just see meil plaanis oli ning sellise väga hariva koolituse viis mõlemas keskuses läbi Punase Risti elustamiskoolitaja Reet Rannu.

Pärast õpetlike filmide vaatamist said noored ka ise spetsiaalse nuku peal elustamist proovida. Nad tunnistasid hiljem, et see polegi nii lihtne, kui välja paistab, ning on väga hea, et nad on kogemuse võrra rikkamad. Elustamisele lisaks said noored teada, mida on kõige õigem teha ohuolukorras ning kuidas anda esmaabi sõbrale, kes on mänguhoos viga saanud. Kõik koolituse läbinud said Punaselt Ristilt vastava tunnistuse.

Teine suurem teema, millele tähelepanu pöörati, oli energiajookide ning magustatud toiduainete tarbimise kahjulikkus. Kuna noorte seas on väga populaarne tarbida energia-, karastus- ja spordijooke, siis käisid noortekeskustes külas üliõpilased Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolist.

Tudengid rääkisid noortele lihtsalt ja selgelt, mida sellised joogid sisaldavad, kuidas nad toimivad ning kuidas inimese organismile mõjuvad. Nii mõnegi noore näos peegeldus hämmastus ning võib arvata, et järgmist energiajooki nii kergekäeliselt enam ei osteta.

Vastukaaluks kahjulikele toiduainetele võtsid Randvere noored välja oma kokaraamatud ning osalesid tervislike snäkkide tegemise võistlusel. Põnevamate roogade hulka võib lugeda kamapallid ning puuviljasalat kaneeliga. Siiski peab möönma, et kõikide osalejate toidud olid väga head ja sobisid igati tervisenädala menüüsse.

Tervisenädala lõpetuseks käisid Randvere ja Viimsi noored ühisel väljasõidul uisutamas. Kuna uisutamine on ühteaegu nii lõbus kui ka tervislik liikumisviis, said kõik sellest väga positiivse laengu. Võib öelda, et väljasõit kujunes toredaks ettevõtmiseks ning noored jäid uut võimalust ootama.

Tervisenädala õnnestumise eest tänavad Viimsi ja Randvere noortekeskused Viimsi Vallavalitsust, Punast Risti, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli tudengeid ja kõiki tervisenädalal osalejaid.