Viljandi maavanem Lembit Kruuse sõnul püsib alati vajadus rääkida põhjustest ja tagajärgedest. "Terve olemata ei saa olla ka edukas", rääkis Kruuse noortele meestele innustuseks. Vanemate meeste poole pöördudes tuletas Kruuse meelde, et vaid mehed ise saavad kõrge teadlikkusega iseendast oma elukvaliteeti hoida.

Tervisefoorumi kogu päeva kestvatest sündmustest hommikupoolik oli pühendatud noormeestele vanuses 15-19 , keda kogunes spordihoonesse 380. Pealelõunane vanematele meestele suunatud foorumil oli osalejaid 40. Mõlematel sündmustel arutlesid meestega tuntud eesti mehed: Ain-Alar Juhanson, Contra, Lembitu Kuuse, dr. Peeter Laasik, dr. Martin Kivi jt.

Projekti Mehed Liikuma ja Viljandi Maavalitsuse koostöös toimus 21. septembril II Viljandimaa meeste tervisefoorum, mis keskendus Viljandimaa meeste tervise- ja liikumisteadlikkuse tõstmisele. Foorumist ja hilisemast sportlikust tegevusest osavõtt on kõikidele osalejatele tasuta. Viljandimaa meeste tervisefoorumi läbiviimist rahastati Hasartmängumaksu Nõukogu vahenditest. Lisaks toetasid foorumit MediTA kliinik, ALeCoq, AstraZeneca Eesti ja GlaxoSmithKline Eesti.