Inimene on keeruline ja mitmepalgeline looduse ime, kes on võimeline kohanema, muutuma, arenema, looma jne. Tihti me isegi ei hooma, milleks võimelised oleme. Üks pale on aga igas inimeses kindlalt paigas - see on tema tervis. Tervis, mis on alati sinu kätes, muidugi kui sa seda tahad, endast hoolid. Kuidas hoida tervist, mida peaks teadma ja kuidas käituda või käitumata jätta ühes või teises situatsioonis?

Mida teadsid meie esivanemad, metsamoorid ja loodusetargad? Mida kujutab endast täna elukestev areng, Uue Tervise Maailm, homöopaatia, vabastav hingamine, joogafilosoofia? Millised on Idamaade tervistarkused, tänapäeva meditsiiniimed jne. Neid teemasid võib lõpmatuseni üles lugeda. Kõigi nende teemade taga on olemas inimesed, kes on valmis tulema meile, et kõigest mõnusalt pajatada, vestelda ning vastata osalejate küsimustele. Tervis seisab kolmel suurel vaalal - toit, liikumine, mõttelaad. Kõik kolm vaala saavad olema jaanuaris alustava tervisklubi peateemadeks.

Esialgselt hakkame kohtuma kord kuus laupäeviti kell 12 Eakate Päevakeskuse suures saalis. Koosviibimise ajaks on umbes kolm tundi. Esimeseks külaliseks oleks Peeter Lepisk, kellega koos vaatame filmi „Ettevaatust- toit!". Esimese koosviibimise toimumise kuupäev on tänaseks veel lahtine, selle kohta tuleb täiendav teade. Terviseklubis osalemine on tasuline, sõltudes lektori töötasust. Töötutele ja õpilastele on osalemine tasuta.

Teil kõigil on kindlasti tallel mõni retsept, ravim, käitumislaad jne., mida olete saanud vanematelt või vanavanematelt ning mida oleks hea jagada nendel koosviibimistel teistega. Ärge hoidke retsepte või teadmisi vakka all, vaid võtke alati oma tarkused kaasa igale kohtumisele. Annad välja ühe tarkuse, saad tagasi mitmekordselt! Meie seas on alati ka Kunda proviisor Salme Karu, kellel on varrukast võtta palju looduslikke ravimisviise ja kes on rõõmuga nõus jagama oma teadmisi teiega. Tasub vaid küsida!

Kas meid koguneb tervisklubisse piisavalt või puudub üldse huvi, selgub vaid siis, kui te registreerite end e-mailie natalie.neigla@gmail.com hiljemalt 7.jaanuariks 2013. Sellest tulenevalt saate ka infot toimumisaja ja osalustasu kohta.