Linnaosa vanem lisas, et peale tervisespordihoone väljaehitamise rekonstrueeriti uisuväljak, kus talvel saab jätkuvalt uisutada, kuid mis suvel saab olema tennisemängijate päralt. „Tenniseväljak saab olema nii-öelda kõvakattega väljak, mille katteks sama firma kate, mida kasutatakse Austraalia lahtistel meistrivõistlustel," rääkis Terik.

Laste mänguväljak

Uued võimalused

Spordikeskuses valmis ka uus laste mänguväljak ning kelgumägi sai renoveerimise käigus laiust ning kõrgust juurde. Lisaks istutati umbes 500 taime kelgumäe jõepoolsele küljele. „Järjest enam on inimesi, kes leiavad, et Pirita looduses on mõnus treenida ning ma usun, et uued võimalused toovad spordi juurde kindlasti veelgi inimesi," rõõmustas Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja Rein Ilves.

Ilvese sõnul ulatuvad Spordikeskuse arendamise soovid ligemale kümne aasta taha ning projekti nimel on tehtud väga palju tööd. Uues hoones, mille kogupindala on ca 900 ruutmeetrit, on laenutusala koos suusahooldusruumiga, naiste ja meeste riietusruumid koos saunadega, WC-d, tehno- ja hooldusruumid ning garaaž. Lisaks talvisel perioodil suusa- ja uisuvarustuse ning suvel rulluiskude ja kepikõnnikeppide väljalaenutamisele, peaks järgmise aasta kevadel lisanduma ka rullsuuskade laenutamise võimalus.

Kodu peaksid uues hoones leidma Spordimeditsiini keskus, Eesti terviserajad ja Pirita aerutamisklubi. Ehitaja oli Nordlin Ehitus OÜ ning hoone maksumuseks on koos sisustusega ligemale 1,4 miljonit eurot. Järgmise sammuna on plaanis rajada Rummu tee alla Pirita spordikeskust Lillepi pargiga ühendava kergliiklustunneli.

2,6 miljoni eurost Pirita Spordikeskuse arendamise projekti rahastab EAS suurusjärgus 814 tuhande euroga ning ülejäänud raha panustab linn. Pirita Spordikeskuse arendamist rahastatakse Euroopa Liidu struktuurivahenditest-elukeskkonna arendamise rakenduskava prioriteetse suunda „Piirkondlik terviklik ja tasakaalustatud areng" meetmetest „Linnaliste piirkondade arendamine".