Kurista lasteaias Karukell lastepere koosneb praegu kaheksateistkümnest lapsest ja peagi on üks juurde tulemas. „Kuni Vaimastvere laste käimiseni oli meie lasteaias rühmasid kaks, nüüd aga üks. Vahepeal hakkas laste arv vähenema, see on aga nüüd taas suurenemas, kusjuures tekkinud on ka järjekorrad. Lasteaias pole lapsi mitte ainult Kuristalt  vaid teistestki Jõgeva valla paikadest, näiteks Jõgeva alevikust ja Painkülast. Meile toob oma lapse ka tartlasest ema , kes töötab Jõgevamaal," rääkis direktor Külli Kund. Tema sõnul kulgeb lasteaiaelu moto „Püüa näha igas päevas päikest" järgi. Lasteaiarühma on loodud turvaline ning sõbralik õhkkond. Alati võib loota õpetaja või töötajate toele ja nõuandele mängimisel, õppimisel,  ühe või teise mure lahendamisel.  Suuremad  lapsed aitavad aga väiksemaid rõivastumisel ja muudelgi  toimingutel.

Lasteaed Karukella on tervisedenduslik, mistõttu siin peetakse väga oluliseks pakkuda lastele võimalust viibida värskes õhus, liikuda, sportida. „Traditsioonideks on matkad Kuristal  ja selle ümbruses  Ekskursioonidel oleme käinud Elistvere loomapargis, Pokumaal ja Metsamoori valdustes Võrumaal. Nendeks ettevõtmisteks oleme saanud toetust Keskkonnainvesteeringute Keskusele kirjutatud projektidest. Reisidele võivad lapsed kutsuda oma vanemaid, samuti õdesid vendasid. Ergutame lastes pidevalt huvi. Toimuvad lasteaiasisesed  võistlused. Põnevuse ja entusiasmiga osaleti saalihoki kiirkursusel, mille spordikeskuses Virtus viis läbi spordiala eestvedaja Jõgevamaal Marko Saksing, kes ise pärit Kuritstalt," rääkis Külli Kund. „ Karukellal on hea ja püsiv koostöö Kurista mittetulundusühinguga Airaan, kes lasteaias tubasid kasutab. Mitmed lasteaiasündmused toimuvad aga mäekünkal asuval puhkealal, mida MTÜ Airaan korras hoiab ja pidevalt atraktiivsemaks muudab," lisas ta.  Külli Kund  juhib lasteaeda üheksandat aastat. Esimeseks juhatajaks oli Janne Vilms, seejärel asus ametisse Silvi Suur.    

1986. aastal rajas  Kuristale lasteaia siin asunud suurettevõte Jõgeva Metsamajand. „Ehitasime lasteaiaks kunagise okkajahu veski, mis oli vananenud ja lagunemisohus. Vajaliku raha taotlemiseks tuli ka  Moskvas asuvates ametkondades käia . Lasteaia avamisel oli linti lõikamas ka metsamajanduse ja looduskaitseminister Heino Teder. Oma lasteaia valmimise järel kolisid mitmed lastega pered Kuristale elama," meenutas tollane metsamajandi direktor ja tänane ettevõtja Priit Saksing.