Liikumist ja värskes õhus viibimist soodustab ka meie lasteaia süvaõppesuund, milleks on keskkonnaõpetus. Aasta teemad valime koos õpetajate ja lastega suunitlusega enda ümbritsevat keskkonda ja eelkõige loodust lähemalt tundma õppida. Kasutame loodusega tutvumiseks avastusõppe meetodeid (teeme katseid, kasutame luupi, binokleid jms) ning eelistame käia palju matkadel ja õppekäikudel.

Meie eesmärk on käia ühel temaatilisel loodusretkel iga kuu. Lastele meeldivad meie retked väga. Rahuloluintervjuudes oskasid nad rääkida sellest, miks neile matkamine meeldib: saab kõndida; saab palju targemaks; saab õues olla; metsas on nii huvitav; saab süüa jms. Samuti oskasid lapsed välja tuua, miks matkamine on kasulik: sest saab palju joosta ja kõndida; siis saab värsket õhku hingata; siis ma olen rõõmus jms. Selle aasta linnuteema oli väga edukas. Järgmise õppeaasta teema valikus on arvestatud nii laste huvi kui ka õpetajate soove. Meie 2011/2012 õppeaasta teemaks on "Mere lood".

Terviseedendus on kirjutatud sisse meie ainekavasse ja läbib e-päevikut terviseedenduse nädala eesmärgina. Iga hommikut alustatakse päevatemaatilise hommikuliikumisega. Kasutame palju õuesõpet, ka meie üritustes on võimalikult palju liikumist. Sportlikud perepäevad, lasteaia sünnipäevad, vastlapäev, mängupeod, Püünsi Koolile traditsiooniline Jüriöö tähistamine sportlike mängudega ja tõrvikutega ronkkäik. Laste jaoks on väga oodatud sügisene ning kevadine spordipäev koos koolilastega, kus joostakse, hüpatakse kaugust ja visatakse pali. Meil on hea koostöö kooli tervisetöötaja tädi Tiiaga, kes räägib lastele haiguste ennetamisest, aitab lapsi kaaluda ja mõõta. Lasteaias toimuvad meelte ja elundite päevad, mida viiakse läbi, kasutades jällegi avastusõppe meetodeid. Püünsi lasteaia õpetajad aitasid ka lavastada pildilist materjali meelte avastamisest avastusõppe materjalide tarvis.

Terviseedendust toetavad meie huvialaringid. Kooli võimlemisõpetaja Aleks Taurafeldt teeb lastega 1-2 korda nädalas tasuta jalgpallitrenni. Püünsi Koolis tegutseb iluvõimlemisklubi Piruett.

Sel aastal tuli meie energilise liikumisõpetaja Piret Kõõra eestvedamisel Tervist edendavate lasteaedade (TEL) tervisemeeskondade olümpia karikas Püünsi lasteaeda. TELi tervisemeeskondade olümpial jagatakse tavaliselt tervise edendamise kogemusi ja võisteldakse nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Seekordsel üritusel moodustati töörühm lapsevanemate teadlikkuse tõstmiseks ning kaasamise võimaluste leidmiseks, milles osaleb ka Püünsi lasteaed.

Olümpiavõitjal on muidugi kohustus ja vastutus ise korraldada järgmised olümpiad. Uus TELi meeskondade olümpia toimub niisiis Püünsis!