MTÜ Mudamadrused viis palava juulikuu jooksul läbi kaks seiklusrikast kursust Jõelähtme valla noortele. Esimest laagrit finantseeris Jõelähtme Vallavalitsus, teist Harju Maavalitsus, transpordi tagas Jõelähtme alaealiste komisjon. Laagrid toimusid 6.- 8. ja 26.-28. juulil Männiku harjutusväljakul. Esimeses laagris osales 7, teises 10 Jõelähtme noormeest, kokku oli teises laagris 40 noort. Noortega tegeles laagrites neli instruktorit.

Laagrites osalenud noored ööbisid suurtes sõjaväetelkides. Laagri esimesel päeval käsitlesime laagrielu korraldamist, ohutustehnikat, tutvustasime reegleid, valmistasime välitualette, tegime käepärastest vahenditest vibusid, millele järgnes võistlus, püstitasime telke. Õhtul tutvustasime välihügieeni ja laagrilised said end karastada mõnusas karjäärivees.

Teise päeva hommikut alustasime võimlemisega, siis harjutasime püüniste valmistamist, veefiltri tegemist, vee filtreerimist ja keetmist. Seletasime noortele, kuidas valmistada käepärastest vahenditest varjualust, tutvustasime pikema metsas viibimise ajal eluks vajalikku varustust ja varustuse pakkimise põhimõtteid. Samuti õpetasime noortele looduses leiduvast materjalist magamismati ehitamise kunsti ja jagasime näpunäiteid riiete kuivatamiseks ja hoolduseks igasuguse ilma korral. Põnev tund oli ka taimeõpetus, kus tutvustasime ja näitasime söödavaid taimi ja lasime noortel endil neid metsa alt otsida. Meeldejäävamad üritused laagrialal oli laskevõistlus vibupüssist, viskenoa loopimise võistlus ja duell. Laagri kolmandal päeval keskendusime peamiselt käsivõitlusele, see nõudis noortelt kõige aktiivsemat füüsilist tegevust.

MTÜ Mudamadrused instruktorid leiavad, et kursused vastasid seatud eesmärkidele, ülesanded täideti õigeaegselt ja noored võtsid laagrist huviga osa. Täname koostöö eest laagris osalenud noorte vanemaid, Jõelähtme vallavalitsust ja Jõelähtme alaealiste komisjoni, Eesti Mereväebaasi kokkasid hea toidu eest, Kaitseliidu Rapla Malevat, Harju Maavalitsust ja Charlot OÜ-d abistava käe ulatamise eest.