Loomuliku jätkuna järgnes osalemine looduskosmeetika koolitustel ja õpitubades, mida oli võimalik Eestis leida. Õpitubasid korraldatakse seepide, kreemide ja kehakoorijate tundmaõppimiseks.

Kuidas pesta?

Mind aga huvitas keerulisem väljakutse - looduslikud juuksepesuvahendid.

Uurisin ja katsetasin erinevaid nn šampooni- eelsest ajast teadaolevaid variante: sooda, muna, leib, mesi, pesupähklid. Pooleaastase katsetamise tulemusel valmis terviklik juustepesu komplekt, mis koosneb pesusegust, loputussegust ja hooldesegust. Komplekt peseb, silub-pehmendab ja ka toidab ning hooldab juukseid. Olen testinud mitmete sõprade- sugulaste peal, neist kolm on jäänudki naturaalpesuvahendit kasutama.

Igal juhul oli huvi minu tutvusringkonnas suur ja nii soovitaski keegi (ilmselt naljaga pooleks), et mis oleks, kui hakkasid ka müügiks valmistama...

Ideest reaalsuseni

Idee hakkas igal juhul kuju võtma: sündis retsepti alusel toorainete komplektina kokku pandud ja ise kodus valmistatav, 100% puhas ning looduslik kosmeetika. Eriti meeldis mõte pakkuda inimestele isevalmistatavate toodete sisukomplekte, millest saab vajaliku toote valmis teha korduvalt ühte ja samasse pudelisse või purki - ja sel teel veidigi vähendada pakendprügi tootmist. Teiste sõnadega - ma ei paku valmistooteid, vaid toorainete komplekte, mis on kodus ise valmistatavad. Tulemuseks on maksimaalselt värske, puhas ja 100 protsenti looduslik kosmeetika, milles puuduvad täielikult sünteetilised ja kunstlikud lisaained.

Nii hakkasin katsetama ja välja töötama juuksepesuvahenditele lisaks kreeme, deodorante ja huulepulki - eesmärgiga pakkuda laiemat ja terviklikumat tootevalikut.

Suve lõpus asutasin ett evõtt e Kodukosmeetika OÜ. Järgnes vajalike lubade, kosmeetikatoodete terviseohutuse uuringute tegemine ja sertifikaatide taotlemine. See oli suur, väga suur töö.

Erinevad võimalused

2014. aasta alguses avasin looduskosmeetika internetipoe www.kodukosmeetika.ee ning Kosel, Kehra mnt 6 väikese poe Kokos (avatud T ja K 12.00-17.00).

Nii on ühest hobist ja huvist saanud töö. Olgu veel mainitud, et Tallinna Rahvaülikoolis algavad peatselt minu poolt läbiviidavad naturaalsete juustehooldusvahendite õpitoad. Esimene leiab aset 17.02.

Vabas vormis õpitoad toimuvad igal teisipäeval ka Kosel Kokos poes 17.00-19.00. Kohapeal on võimalik ostetud komplektist toode ise valmis teha.

Kui aga aega ei ole, siis on võimalik lasta toode valmis teha n-ö tellimustööna.