20.05.2015, 10:14
Toila lihaveis jõuab restoranist kodukööki
Lihaveiste kasvatusega tegelev ettevõtja Sulev Reelo avas oma kodutalus OÜ Rajamõisa lihatsehhi, mis esialgu varustab restoranide kööke. Tsehhi laienedes peaks toodang jõudma ka tavatarbijani.
FOTO:
Kui Toila vallas elav ettevõtja Sulev Reelo tegi üle kümne aasta tagasi algust lihaveiste kasvatamisega, ei olnud tema esimeseks kaalutluseks suurt äri ajada, vaid koduümbruse tagastatud maadele mingi rakendus leida.
Vahepeal on saja loomaga kari kasvanud 250pealiseks ja lihatsehhi rajamine olnud asjade loomulik käik. “Kui sa müüd lihakombinaati, jäädki sitase saapaga ringi käima,” põhjendab ärimees.
Kodutalu kõrvalhoonesse rajatud tsehhis liha tükeldatakse, sorteeritakse, pakendatakse ja laagerdatakse. “Loomaliha vajab enne söömist vähemalt kuu aega pakendis hoidmist, mis toimub umbes kahe kraadi juures,” selgitab Reelo. Laagerdamise käigus lagunevad sidekoed ning sealihast sitkem veiseliha muutub pehmemaks.
Loe edasi Põhjarannikust.