Märtsis korraldasime koos kooli kirjandusõpetajaga informiini (teatmeteoste kasutamine) 5.klassile. Vastamine eeldas teatmeteoste kasutamise oskust ja aega oli vastata nädal aega 10-le küsimusele. Tublimad olid Hene-Kreete Hoop, Liisi Tamm ja Mihkel Varul.

Osalesime ka Põlva Keskraamatukogu Lasteosakonna poolt väljakuulutatud lugemiskonkursil „Loeme head eesti lastekirjandust“. Enne Põlvasse minekut eelnes koolisisene voor. Osalemine oli 3.-4.klassi õpilastele. Koolisisese konkursi tulemusi vaagis žürii koosseisus: Inge Tamm, Mari Unt ja Tiina Hoop, hääletusõiguseta abistas Kaire Siimus. Parimad olid Edith Varb, Ulvi Eit, Hardi Häelme ja Ef Nei Net Nerva. Maakonna voorule saadeti Edith Varb.

Põlvas me kolme parema hulka küll ei sattunud, kuid Edith sai sealt positiivse esinemiskogemuse ja tal polnud lugemisel ka neid vigu, mida žürii esimees Helje Põvvat ära märkis. Edith naases koju kiidukirjaga.

Ühte-teist sai korraldatud ka täiskasvanutele. Veebruari lõpul tähistasime kaksikvendade- kirjanike Tuulikute juubelit. Osalejate arvates oli mõnus kirjanduslik õhtu hubasuse ja väikese huumoriga! Esmakordselt katsetasin uut asja raamatukogus– nimelt proovisin korraldada kodust viktoriini täiskasvanutele (lastele on seda varemalt tehtud). Koos lastest koosneva fortuunaga sai välja valitud 15 lugejat, kellel anti I vooru 10 küsimust vastamiseks tähtajalise tagastusega. Tagastati 15-st 8 ja edasi läks II voor vastamisele. Osavõtu protsent oli isegi mõneti üllatav. Ja kuidas otsiti vastuseid! Põnev oli jälgida raamatukogus nii mõnegi osaleja hasarti! Ja õpetasime oma kahevoorulise viktoriinisarja 17.aprillil mõnusa laupäeva-lõunakohviga raamatukogus! Viktoriini mõlema vooru küsimused puudutasid ainult eesti kirjandust. Kahes voorus osalesid: Kaidi Timofejev, Kristina Varul, Inge Tamm, Ilse Hoop, Eha Pellenen, Laine Aaviste, Karin Luiv ja Tiiu Mölder. Kahe vooru tulemuste põhjal tunnistati parimaks eesti kirjanduse tundjaks Tiiu Mölder, II koha omanik Ilse Hoop ja III koht kuulus Karin Luivile.

Kõigile osalejatele jäi mälestuseks kiidukiri ja lilleõis; kolmele parimale ka kingituseks raamat. Avaldati arvamust, et sellist „ajurünnakut“ võiks veelgi korraldada.

6. aprillil oli taas külas Terje Paes, kelle seekordseks vestlusteemaks oli „Enesekehtestamine eri olukordades“. Lisaks loengule tehti ka teste, mille põhjal siis igaüks ise sai teada oma kehtestamisvõime või oli ta hoopis alla-andlik tüüp.

14.mail oli külas Kaja Puuste, kelle teemaks oli „Tervislik toitumine“. Samuti ka üsna vajalik teema inimestele. Arvatakse ju küll, et taolistel teemadel on piisavalt räägitud, kuid ikkagi saab alati juurde infot, mida varem ei teadnud. Igatahes oli selle teema juures üsna elavat kaasalöömist ja nii mõnigi kohalolnutest oli valmis asjaga põhjalikumalt tegelema.

25.mail oli külas ajaloolane ja poliitik Lauri Vahtre. Kohvitassi juures arutleti mitmeid probleeme– sotsiaalküsimusi, euro tulekuga seonduvat, haridusküsimusi, lapsi puudutavat seadusandlust, Riigikogu tööd ja veel mõningaid pisiprobleeme. Peaaegu 2 tundi möödus märkamatult. PÄIKESELIST SUVE!