Kell 12-17 tehakse rannaküla igas talus tööd. Külastajatel on võimalik käia ühest majapidamisest teise ja omandada traditsioonilisi randlaste oskusi.

Viimsi Vabaõhumuuseum

Viimsi Vabaõhumuuseumis töötavad päeva jooksul erinevad õpitoad. Kingu rannatalu hoovis saab tegeleda köietegemisega, suurel hoovil räägitakse kalastamisest. Sadamaalal toimub paadiehituse õpituba, kus saab näha paadimeistrite tööd, küsida meistritelt paatide kohta ja panna ise paadiehitusel käed külge. Krügeri kaluritalu rannaalal suitsutatakse bücklingi kastis räimi ning õpetatakse võrgutööd ja räägitakse merelkäimisest. Silberfeldti kalurielamus valmistatakse traditsioonilisel viisil röstiräimi ja küpsetatakse leivaahjus silguleiba. Lisaks on võimalik osaleda tõrva keetmise ja paadi tõrvamise protsessis, parandada võrku ja kalavõrgust kaltsuvaipa kududa. Kala puhastamise ja fileerimise õpetust jagavad oma ala parimad tegijad, kohapeal saab õppida ka maitsvate kalaroogade tegemist.

Lastealal - Väikeste Meremeeste Maal - õpetatakse traditsiooniliste rannaküla laste mänguasjade meisterdamist: männikoorest laevukeste vestmist, kõrkjatest ja pulkadest paatide ja loomade meisterdamist. Suurematel lastel on võimalik kogeda päris ehtsat meresõitu - paatidega viiakse lapsi merele ja räägitakse meresõidu põhitõdedest. Meremehesõlmede õpituba annab kaasa elementaarsed oskused paadi kinnitamiseks, uppuja päästmiseks jne.

Rannarahva Muuseum

Rannarahva Muuseum ootab külalisi tutvuma ekspositsiooniga rannarahva ajaloost ning näitustega "Spirdivedajad ja smugeldajad" ja "Liiv, mutt, natt, nott, pilk, peru - midagi ei saa aru". Õhtu lõpetab kell 20 Rannarahva Muuseumi hoovil algav Kalatraali kontsert, kus esineb ansambel JÄÄÄÄR. Kontserdi piletid on juba müügil Piletilevis, Rannarahva Muuseumis ja Viimsi Vabaõhumuuseumi poes.

30. juuli, LAUPÄEV - RANNARAHVAS SÕIDAB TURULE

Rannarahvas läheb turule kala müüma ja kaupa ostma. Lisaks suurele kalaturule toimub laadaplatsil igasuguseid tegevusi - saab omandada oskusi õpitubades, kuulata ja vaadata etteasteid. Tervet päeva saadab laadamöll. Õhtu lõppeb suure kontserdiga.

Viimsi Vabaõhumuuseum

Kell 11-17 suur kalalaat ja merekraami turg, Viimsi taluturg, Rannarahva täika, kalapüüniste ja paatide turg. Laadalistele on avatud õpitoad ja lastele Väikeste Meremeeste Maa, tervet päeva saadavad kontserdid ja etteasted laadalaval. Päeva lõpetab kell 20 ansambli THE SUN unplugged kontsert. Piletid müügil Piletilevis, Rannarahva Muuseumis ja Viimsi Vabaõhumuuseumi poes.

Rannarahva Muuseum

Kell 12-18 Kirovi kalurikolhoosi päev. Hoovil toimub endiste kolhoositöötajate piknik, saab vaadata filmiklassikat ja tutvuda uuendatud ekspositsiooniga Kirovi ajaloost. Retrostiilis kohvik pakub maitsvaid ajastutruid hõrgutisi.

31. juuli, PÜHAPÄEV - RANNAKÜLA PEAB PIDU

Raske töönädal on läbi - rannaküla rahvas käib kirikus ja tuleb kokku pidutsema.

Viimsi Püha Jaakobi kirik

Kell 11 jumalateenistus. Süüdatakse küünlad merel hukkunute mälestuseks.

Viimsi Vabaõhumuuseum

Kell 12-18 Suur külapidu: esinevad erinevad tuntud, väga tuntud ja tulevikus tuntuks saavad kollektiivid, müüakse värsket kala ja õpetatakse randlaste oskusi. Kella 14 paiku hakkavad merel paistma paatide karnevalist osavõtjad, uhked laevad, jahid, paadid ja kaatrid, mille meeskonnad liituvad kaldapealse peomölluga.