Üks päeva eesmärke oli noortele tutvusta­da erinevaid ameteid ja vaba aja veetmise või­malusi Ambla vallas lä­bi erinevate töötubade. Muusikainstrumentide töötoas õpetas Mari- Liis Tommula erinevaid pille tundma. Kokka­mise töötoas valmis­tasid noored ise Kairit Kalamees ja Katri Evar­di juhendamisel võilei­vatorti. Iluteemalises töötoas tutvustas juuk­suriajalugu ja soengu­nippe juuksur Vilve Pilv ning Marit Siirand ja Anett Mäekivi jagasid noortele oma küünetehniku oskusi. Õmb­lemise töötoas tuuniti õhtuseks moeshowks popp ja noortepärane riietus Ingrid Broki ja Deili Kala­mees käe all. Noor shuffle-tantsu ringijuhendaja Siim Kask õpetas shufflima ning kauneid idamai­seid tantse õpetas tüdrukutele Ai­re Pikt. Lisaks oli noortele päeva jooksul avatud ka kiikingu ja ho­butöötuba Kiigelandis.

Töötubade lõppedes toimus de­batt noored vs vallavanem. Kohtu­mist juhtinud Keli Tubi­na sõnul oli eesmärk viia noored ja vallavanem ot­se suhtlusesse. Tõstatati erinevaid noori ja Ambla valda puudutavaid teema­sid. Samuti uuriti, miks tuli hr Pihelgas just Amb­la valda vallavanemaks ning kas ta on oma vali­kuga ja valla eluga rahul. Kohtumine oli põnev ja kulges mõnusas keskkon­nas, mis oli suuresti tingi­tud vallavanema noorus­likkusest ning talle seatud tingimusest - osaleda kohtumisel ülikonnata!

Päevanaelaks kujunes ka sel aastal noorte moes­how. Noorte ülesanne oli nn teiseringi riietest tuu­nida midagi uut ja lahe­dat. Nii jäigi žüriile silma modell Marii-Elisabeth Reinu pop ja noortepä­rane kostüüm, noori­mate osalejate - Cerlini, Carmeni ning Christina vahva etteaste ja Keli Tubina poolt esitletud Enel Tubina disainitud komplekt. Eripreemia pälvis Jarmo Kaasiku.

Lisaks esinesid meie kohalikud tantsugrupid Femme, In Da Beat ja Shuffle tantsijad, huvilised said teha toredad näomaalinguid ning maitsvaid burgereid pakkus kohvik Koorejaam. Õhtu lõpetas kaua oo­datud disko.

Täname kõiki osalejaid, töötu­bade juhendajaid ja kõiki teisi, kes kaasa aitasid. Eriline tänu - Kris­tin Kaimer, Keli ja Enel Tubin, Ca­roly Rootsma, Avely Koppel, Katri Evardi, Alari Naarits, Merike Laan­salu, Anna-Liisa Bazilenko, Anett Mäekivi, Rait Pihelgas ning noor­tejuhid Annika Rohi ja Natalia Medvedeva.

Üritust toetas Euroopa Sotsiaal­fond (ESF), Järva Maavalitsuse ava­tud projektikonkurss, Ambla vald ja Hagar. Ürituse pilte on võimalik näha Facebookis Ambla valla noor­te lehel.
_______________________________________

NB! 19.-26. oktoober toi­mub üle-eestiline noorsootöö nädal. Selle raames korraldab Aravete Noortekeskus reedel, 21. oktoobril algusega kell 14.00 AVATUD USTE PÄE­VA, kuhu on oodatud kõik lap­sevanemad, endised noortekes­kuse külastajad ja kõik teised huvilised! Vaata lisaks noorteka kodulehelt www.foto.ambla.ee. Kohtumiseni noortekas!