Kes enne tundsid vaid akvarelle, tutvusid pisut akrüülidega. Kel enne sõbraks kattevärvid, said teada, mis on akvarellide eelised. Võimalus katsetada erinevaid tehnikaid, näha, kuidas saavad hakkama sõbrad, võtta eeskuju ja proovida ise järgi. Kõike vastavalt vanusele ja võimetele. Igal õhtul täienes näitus meie tööruumi seinal. Saime saarel ringi sõita, näha ja kuulda elust-olust nüüd ja muiste. Traditsiooniline küpsisetort ja grillimine, vahukommid lõpulõkke ääres, laulud, küünlad, tähistaevas... ja juttu jätkus kauemaks.

Alati rõõmustavad kõiki muidugi imeilusad tööd. Tegelikult sama palju peaks hindama seda emotsiooni, mis saadab inimest maalimisel. Loomingulisus saab alguse oskusest näha ja tähele panna ümbritsevat, soovist seda kõike teistele edasi anda. Lapsed, kes mitmendat suve naudivad loovust värvidega tegutsedes, on tublisti arenenud oskustes ja väga vabad oma kunstilistes valikutes.
Kunstilaagris osalejad ja juhendajad Prangli saarel. (foto: Ülle Raadiku erakogu)

Noorte suvevaheaja rikastamine neile huvi pakkuva ja arendava tegevuse kaudu looduskaunis kohas - kõlab ju trafaretselt, aga nii see tegelikult just ongi. Lapsevanema ja õpetajana näen, kuidas iga aastaga muutuvad  lapsed iseseisvamaks, tähelepanelikumaks, üksteisest hoolivamaks.

Selleaastane maalilaager oli minule arvult kümnes korraldatu. Mulle meeldivad väikesed laagrid seetõttu, et tahan tunda igat last. Pean mõistma, kes tahab kasvada roosiks, kes tammeks, et mitte eksida neid toetades. Suvi on ju selleks, et vabalt ennast otsida. Talvel on kool ja kohustused, lastel on tihti elu nii kiire, et kõigiks hobideks aega ei jätku. Peab valima.

Alustasin suviseid maalimisi oma ringi lastega, edasi Nõmme noortemaja sildi all. Viimaseid laagreid on toetanud spordi- ja noorsooamet. Üksi laagrit ei tee - mind on aidanud meie õpetajad- Aet Mikli, Rainer Põldeots,  Marika Moks, Kaari Klesment. Oleme olnud erinevates kohtades- mis ongi maalimiseks oluline: kolm korda eri paigus Hiiumaal, Tõstamaa-kandis, Jumindas, Puiseninas, Neemel, Pranglil, Muhus ja nüüd veelkord juba meeldima hakanud Prangli saarel.

Sel suvel olid maalilaagris: Sander Joosep Siigur, Tanel Topaasia, Kaisa Pärnpuu, Kristina Loomets, Paula Helena Kuklane, Kadri Ann Kiviloo, Elina Sirk, Johanna Vaiksoo, Hannah Maria Korjus, Angeliina Liivlaid, Mia Rummo, Annika Keert,  Lisanna Karja , Rhea Rosette Tüür, Kristin Klesment, Linda Teesalu, Marleen Juhanson, Karoliina Josefiine Killandi, Hanna Kristiina Levo, Victoria Heleen Itter.

Seda, kuidas meie maalid välja kukkusid, saab näha näitustel Nõmme raamatukogus, mis jääb avatuks 15. septembrini ja edasi Nõmme noortemaja fuajees.