Festivali juhatasid sisse Eesti süstaslaalomi harrastajad, kes pealtvaatajaid lõbustades jääaugus mitmeid eskimopöördeid viskasid, kuid avatseremoonia tipphetk oli kindlasti Soome talisuplejate esitatud showkava jääkujundujumises, mis ei jätnud isegi jahedast ilmast hoolimata kedagi külmaks. Nii liigutav oli näha neid kaheksat hingepõhjani pühendunud soliidses eas daami ja ühte härrat Eesti rahvusvärvides linte ja lippe lehvitades oma kava esitamas. Kokku osales festivalil 138 võistlejat 5 riigist: Eestist 74, Soomest 48, Venemaalt 45, Lätist 33, Saksamaalt 1 ning ühtekokku tehti üle 200 stardi. Võitjad selgitati välja neljal alal: 25 m rinnuli, 50 m vabalt, 450 m vastupidavusujumine ning 4 x 25 m teateujumises võttis osa lausa 11 rahvusvõistkonda. Auhinnamedalid jagati välja viies vanusekategoorias, võistluste noorim osaleja oli vaid 11-aastane ja vanim pea 80-aastane. Kõigele lisaks proovis esmakordselt jäist vett üle paarikümne algaja “pingviini”, nende hulgas ka Reporteri saatejuht Jürgen Vogel, kes jäi esmasuplusega väga rahule ja lubas teinekord veel proovida.

Mitteametliku rekordi tegi võistlustel Viimsi Veeklubisse kuuluv Henri Kaarma, kes vastupidavusujumises suutis 0,5-kraadises vees läbida koguni 1000 m. Kindlasti aga ei soovita kellelgi seda omal käel ise järele proovima hakata.

Üritust aitas läbi viia tuntud telesaatejuht Urmas Vaino, kel tuli erinevatele rahvustele kolmes keeles kõik kohapeal toimuv arusaadavaks teha.

Ürituse korraldaja oli Viimsi Veeklubi, suurimad toetajad SA Tallinn 2011 ja Pirita LOV, kuid abilisi, vabatahtlikke ja koostööpartnereid oli tublisti rohkem. Aitäh!