Seminar oli esimene omataoline, hõlmates teemat terviklikult, alates juriidilisest ja psühholoogilisest aspektist kuni praktiliste Vaikuse Laste Rahupaika puudutavate küsimusteni.
Seminaril astusid teiste oma ala spetsialistide seas ettekannetega üles ka Tartu Naistekliiniku perenõustaja Naatan Haamer ja Soome lapse kaotanud perede tugivõrgustiku ühenduse KÄPY esindaja.

Osalejaid oli kokku üle kahekümne. Eesti eri paigust pärit arstidel, ämmaemandatel, sotsiaaltöötajatel ja raseduskriisinõustajatel oli võimalus tutvuda Vaikuse Laste rahupaigaga ja sealsete matmisvõimalustega ning saada infot üsasiseste surmade ja matuste temaatika kohta Eestis ja teistes riikides. Anti põhjalik ülevaade Soome perede leina tugivõrgustikust ning jagati praktilisi juhtnööre peredega töötamiseks.

„Soe ning kaasamõtlev õhkkond andis kinnitust sellest, et seminaril osalenud meedikud ja nõustajad teevad oma tööd südamega ning on väga huvitatud sellest, kuidas aidata kaasa üsasiseselt surnud laste (ehk vaikuse laste) vanemate paranemisele, ühtlasi ka peresuhete hoidmisele, järgmise raseduse planeerimisele ja pere teiste laste kasvatamisele," rääkis seminari üks korraldajatest Juta Kamp. „Osalejate tagasisidest selgus, et seminari peeti väga kasulikuks ning edaspidiseks loodetakse jätku veelgi praktilisematel teemadel," lisas ta.

MTÜ Vaikuse Lapsed on 2010. aastal loodud mittetulundusühing, mis tegeles esmalt  looteeas või vahetult enne/pärast sündi surnud laste rahupaiga loomisega Harju-Ristile. Rahupaik avati 23. juulil 2011.a.

Praegu tegeleb MTÜ  ka temaatilise tegevuse korraldamisega (kriisinõustamine, hingehoid, võrgustikutöö jmt).