Ürituse alguseni on jäänud vaid üks tund ja ..... tõepoolest .... Vihma veel vaid tibutab ja mere kohal on pilvede vahelt märgata isegi üksikuid siniseid taevakilde. Nüüd jääb vaid loota, et hall hommik ei ole osalejate plaane jõudnud muuta.

Kell hakkab lähenema kaheteistkümnele. Mööda vana pioneerilaagri betoonsillutist tulevad esimesed osalejad. Juhuuuuu! Vähemalt ei ole nulli ring! Aega veel on ning varbaidpidi meres solberdades selgub ka see, et vaatamata vihmale on vesi väga soe ja pärast liivakujude valmistamist jäädakse randa veel pikemaks. Osalejaid koguneb juurde veelgi. On juba staažikaid „tegijaid", kes on oodanud seda päeva kevadest alates ja ka neid, kes on avastanud Matsiranna alles sel aastal, samuti ka kohalikke peresid, kes tavaliselt naudivad rannamõnusid ehk alles õhtul, pärast päevaseid toimetusi.

Selle aasta teema, „Loodusega koos", andis väga palju vabadust ja fantaasiaküllast meisterdamist kokku kaheksale võistkonnale. Selleks ajaks juba päikselisele rannale valmisid „Kilpkonn", „Oma saar", „Mesimumm", „Ökoloogiline jalajälg", Kalake ja jäätis", „Liivaloss", „Kala" ja „Sipelgapesa". Tänavu hinnati

parimaks meistritööks „Ökoloogiline jalajälg". Sellel võistlusel ei jagatud kuldmedaleid, aga kuldse päikesesära ja mõnusa koostegemiserõõmu osaliseks said kõik, kel oli julgust, tahtmist ja lustlikku meelt tulla Matsi randa meisterdama liivakujusid sel heitliku ilmaga hommikul.

Suured tänud kõigile osalejatele, kes aitasid kaasa ürituse kordaminekule ja päeva paremaks muutmisele.

Järgmiste kohtumisteni!

Rohkem pilte RMK kodulehe www.rmk.ee fotode rubriigis Perepäev rannas 2012 kataloogist.