Linnapea Edgar Savisaar pöördus minu kui halduskogu esimehe poole kirjalikult tehes ettepaneku arutada linnaosa vanema kohale Helle Kalda kandidatuuri. Vastavalt protseduurile esitles kandidaati halduskogus Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. Ausalt öeldes proua Kalda erilist tutvustamist ei vajanud, sest kuni viimase ajani oli ta meie kolleeg linnavolikogus ja halduskogus, kus ta juhatas majanduse ja eelarve komisjoni.

Järgnevalt tutvustas Helle Kalda enda nägemust linnaosa probleemidest ja nende lahendamise võimalustest, aga ka Mustamäe arenguperspektiividest. Pannes proua Kalda kandidatuuri hääletusele ei kahelnud a isiklikult hetkekski, et ta saab piisava toetuse, 16 poolthäält 17st võimalikust, üllatas meeldivalt. Nii tugev toetus tähendab, et halduskogu liikmed hääletasid parteideüleselt hinnates eelkõige kandidaadi praktilisi omadusi ja kogemusi.

Protseduur jätkus veelgi formaalsemal - saatsin koosoleku allkirjastatud protokolli linnapeale ja juba järgmisel päeval sai Mustamäe taas täieõigusliku linnaosa vanema.

Helle Kalda on viimased 10 aastat erinevatel ametikohtadel olnud seotud Mustamäe arenguga ja olen kindel, et just kogemused aitavad tal väga ruttu end uues ametis sisse elada, mida tema esimese paari nädala tegemised ka kinnitavad.

Järgnevalt - ei teagi, mitmes kord juba, demonstreeris halduskogu enda ühehäälset vastuseisu kasiino rajamisele Kännu Kuke kvartalis, Ed. Vilde tee 73. Tahaks loota, et ka kohus, kuhu kasiino operaatorfirma ilmselt pöördub, langetab omavalitsuse seisukohti toetava otsuse.

Märkimisväärseks kujunes ka päevakorras olnud Sipelga tn 3 krundi detailplaneeringu arutelu. Järjekordselt üllatas arendaja leidlikkus, kuidas kiirekasumi nimel trikitada. Meenutuseks, et sama krundi detailplaneeringut arutas halduskogu ka eskiisprojekti staadiumis. Vahepealse ajaga on projekt ootamatult „meheks sirgunud" - kasvanud ei ole küll hoone maht, aga korterite arv, mis halduskogu arvates ületab infrastruktuuri mõistlikku koormust. Näiteks tegi arendaja ettepaneku rajada 1 parkimiskoht korteri kohta jätmata ruumi külaliste ega isegi hädaabi teenistuste autode jaoks, mis ei tekitanud halduskogu liikmetes soovi toetada sellist detailplaneeringut.

Linnaosavalitsuse juhtkond arutas Sipelga tn parkimise küsimust ka Tallinna Transpordiameti juhtidega, kes mõistsid ja toetasid linnaosa seisukohti.

Halduskogu järgmine koosolek toimub juba septembris, seniks soovin kõigile head õppeaasta algust ja tugevat tervist!