Tääksi kooli õpilased said koos renoveeritud pesuruumiga kättepesuks uued kraanikausid.
Teede parandust tehti igas piirkonnas. Näiteks Olustveres korrastati lasteaeda viiv tänav, Suure-Jaani kalmistu äärne parkla sai uue katte, Vastemõisas tehti korda päris mitu kilomeetrit kruusateed jne.

Sel sügisel toimus juba teist korda ettevõtlusnädal, mille teemaks oli "Ühistegevusega ääremaastumise vastu". Sedakorda jagati tunnustust ka meie tublimatele ettevõtjatele.
Kindlasti vajab äramärkimist Osaühingu Eesti Höövelliist panus meie piirkonna arengusse. See ettevõte on toetanud rahaliselt ja oma toodetega väga paljusid meie valla ettevõtmisi.
OÜ Eesti Höövelliist pälvis tiitli Piirkonna edendaja 2012.

Töötajasõbraliku ettevõtte tunnustuse sai OÜ Suure-Jaani Vorstitööstus.
Parimate äramärkimisega ei kaasnenud rahalist preemiat - vaid meie kõigi suur tänu ning valla sümboolikaga meene.

Käesoleval aastal saab ühele poole vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitus. Ajutiselt on küll vee kvaliteet halvenenud, aga see muutub, kui kõik puhastid saavad täismahus tööle.

Halvemas olukorras on aga soojatootmine. Sürgaveres on välja vahetatud soojatrassid ja see peaks vähendama soojakadusid 30-lt protsendilt vähemalt 10-le protsendile. Soojatarbijale jääb hind samaks. Olusteveres ehitatakse uut katlamaja, mis hakkab põlevkiviõli asemel kasutama hakkepuitu - kohalikku tooret. Ka selles piirkonnas loodame hinda hoida samal tasemel. Üldiselt on hakkepuidust saadav soojus märgatavalt odavam kui põlevkivi oma. Muutused on vaja teha ka Suure-Jaani ning Sürgavere katlamajades.

Kõik need ettevõtmised on saanud teoks tänu Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetustele. Samuti loodetakse saada toetust Sürgavere ja Suure-Jaani katlamajade töö ümberkorraldamiseks hakkepuidule. Projekteerimistöödega on alustatud ja kavas on taotlus esitada KIK´i järgmisse toetusvooru, mis toimub hiljemalt 2013. aasta märtsis.

Meie omaosalus ehitustöödel on olnud 50 protsenti. Need investeeringud peaksid tagama selle, et meie piirkonna soojahinnad jääksid tulevikus riigi keskmisele tasemele ja oleksid tarbijale jõukohasemad.

Kondase maja esimesele korrusele on kavas järgmisel aastal kolida raamatukogu. Raamatukogu praegustesse ruumidesse saab laieneda lasteaed ja sõimerühm. Ka seda on pikalt oodatud.
Ilmselt peab kultuurimaja ruumide kasutamise osas natuke koomale tõmbama. Kindlasti vaatame üle ruumikasutamise mõistlikkuse ja proovime leida siingi kompromisse. Täna ei ole me enam nii rikkad, et igal ringil oleks oma ruum.

Käivad ka ettevalmistamised järgmise aasta eelarve vastuvõtmiseks. Vaja on vaadata, et me kõik suudaksime hinnatõusudega hakkama saada. Kindlasti on üheks tõsisemaks katsumuseks elektrihinna tõus ja kütte pidev kallinemine.

Rõõmustav uudis on see, et suureneb teedele antav raha, mis annab natuke leevendust viimaste aastate nappidele investeeringutele.