Likvideerimist ootas pärast 2011. aasta jaanipäeva ohtlikuks muutunud ja kasutamise tõkestamiseks lukustatud külakiik. Täiustamist vajas jaanituleplatsile püstitatud ohtlikult kõrguselt allakukkumist võimaldav laste mänguatraktsioon. Remondiootel seisid mitmed lasteaia rühmaruumid ja jaanituleplatsi tantsupõrand. Vahetamist vajasid linnavalitsuse hoone purunenud aknaklaas, tuleohutusnõuetele mittevastav välisukse lukustussüsteem ja kabinettide valgustus.

Tuli leida võimalusi Saue Gümnaasiumi ruumiprobleemide lahendamiseks, alustada ujula remonttöödega, gümnaasiumi klassiruumide ventilatsiooni väljaehitamise teise etapiga ja noortekeskuse mittetoimiva ventilatsioonisüsteemi probleemide lahendamisega, üle vaadata Kütise tänav 4 hoone sademeid mittepidav katusekonstruktsioon jne, jne...

Mis on igapäevaste jooksvate tööde lahendamisele lisaks tehtud?

Remonditud on lasteaia Muumipere rühmaruumid - magamis- ja mängutuba, riietus- ja pesuruum - paigaldatud uus valgustus ja tuletõkkeuks. Remonditud on gümnaasiumi ujula laste- ja ujumisbassein ning vahetatud meeste duširuumi roostes uks. Tellitud on projekt gümnaasiumi kahe klassiruumi väljaehitamiseks, koostatud ruumide ehitamise hanke läbiviimiseks vajalikud dokumendid ning korraldatud hange soodsaima pakkuja leidmiseks. Likvideeritud on külakiige katkine konstruktsioon, teostatud tantsupõranda ja mänguväljaku atraktsiooni remont.

Pooleli on gümnaasiumi klassiruumide ventilatsiooni ehituse teine etapp ja täiendavate klassiruumide ehitamine.

On otsitud ja leitud lahendusi noortekeskuse ventilatsioonisüsteemi toimimise tagamiseks ning võetud hinnapakkumisi erinevate remonttööde teostamiseks ja linnavalitsuse kabinettide valgustusprobleemide lahendamiseks. Teostatud on linnavalitsuse ühe kabineti remont, purunenud aknaklaasi ja välisukse lukustussüsteemi vahetus. Koostatud on 2013. aasta eelarve projekt.

Lõpetamisel on noortekeskusest, lasteaiast, linnavalitsusest ja koolihaldusasutusest ületulnud lepingute ümbervormistamine. Käsil on uute ujula eeskirjade väljatöötamine ning paljude tehniliste süsteemide ja tehnika kulumisest tulenevate probleemide lahendamised. Ootamas on elektriostu hanke korraldamine, kohtumine kõigi halduskogu liikmetega ja kindlasti palju muid ettenägematuid asju.

Linnavarahalduse halduskogu tuleb kokku

Puhkuste lõppemine annab võimaluse kõikide allasutuste juhtide ning linnavolikogu ja linnavalitsuse esindajate - s. t halduskogu - kokku kutsumiseks. Juunikuisel volikogu istungil valiti halduskogusse ka volikogu esindaja.

Halduskogu on nõuandev organ ning selle liikmed on lisaks volikogu liikmele kõigi hallatavate asutuste juhid ja linnavalitsuse esindaja. Selline halduskogu koosseis annab võimaluse nõustada ja analüüsida situatsioone erinevatest lähtekohtadest nähtuna. Halduskogu liikmete seas on elukogenud ja noori inimesi. Mõlemad on vajalikud. Öeldakse, et noored silmad näevad terasemalt, vanad sügavamalt.

Loodan, et iga halduskogu liige saab ja tahab nõuga abiks olla ning oma soovide ja ettepanekute osas sõna sekka öelda, et enam kasu kui millelegi vastuolemine, toob argumenteeritud põhjenduste ja ettepanekute tegemine ning et koostöös keskendume sellele, mida suudame paremini.

Tänan linnavarahalduse kollektiivi, kelle tööd ja tegemised on leidnud vähest kajastamist. Siin töötavad suurepärased ja meeldivad inimesed, mispärast ei näe ma põhjust ega kasu upitada ühtesid ja rääkimata jätmisega pisendada teisi. Juhatajana püüan aidata nõu ja jõuga ning teha koostööd nii linnavarahalduse meeskonna kui halduskogu liikmetega.