Maleva esimene vahetus toimub 10.-21. juuni ja teine vahetus toimub 5.-16. august. Tööd pakuvad mitmed Rae valla suured ettevõtted.

Märtsi lõpuks olid tööandjatena registreerunud juba eelmisest aastast tööd pakkunud ettevõtted AS Kalev, AS ABB, Veski Mati, Ahtol, AS Rudus, Pipelife Eesti, Puumerkki ja uute partneritena Volvo Estonia, Hilding Anders ja Baltic AS.

Veski Mati juht Ergo Neeme meenutas möödunud hooaegadest järgmist. „Oleme Rae valla malevaga koostööd teinud juba kaks suve. Midagi negatiivset neist kahest aastast küll ei meenu ja maleva päevadel on ka ettevõttes põnev, sest läbi akende on põnev jälgida noorte töid ja tegemisi, mida saadab jutt ja naer", kõneles Ergo Neeme.

Veski Mati juht nendib, et kuna tootmisprotsess on keerukas ja laos sõidavad tõstukid edasi-tagasi, siis ohutuse tõttu me ei saa lubada töötamist laos või tootmises.

"Seetõttu oleme pakkunud noortele heakorratöid meie territooriumil, mida on kaheks maleva päevaks täiesti piisavalt".

Anne-Ly Suvi sõnul on saanud noored teha Rae valla asutustes ja ettevõtetes mitmesuguseid haljastustöid ja koristustöid nii asutuste hoovides kui siseruumides. Möödunud aastal näiteks töötas töömalevas kokku 117 noort.

Tänavusel hooajal saavad noored teha noorsootöö spetsialisti sõnul heakorratöid valla lasteaedade, koolide ja hooldekodude ümbruses, Rae vanas koolimajas, Jüri kalmistul ning terviseradadel.

Abivallavanem Jaan Alver kiidab ettevõtjaid, kes soovivad panustada kogukonna arengusse. „Noored õpivad enam tundma meie valla ettevõtteid ja kes teab, äkki läheb tulevikus mõni oma vallas asuvasse ettevõttesse töölegi". Töökäsi on Rae vallas pidevalt vaja ja ettevõtted otsivad ka kõrgema taseme spetsialiste ning juhte.

Tänavu on ette nähtud noorte töötasuks 1,90 eurot tunnis. Avaldusi oodatakse vallamajja aadressile Aruküla tee 9, Jüri või e-mailile anne-ly.suvi@rae.ee.


Alates 1. juulist 2009 kehtima hakanud määruse järgi tohivad 13-18 aastased noored teha järgmisi kergeid töid:

1) põllumajandustööd, näiteks aiavõi põllukultuuride istutamine, rohimine, kastmine või muldamine, saagi koristamine, marjade või puuviljade korjamine, köögivilja puhastamine või müügiks ettevalmistamine;

2) kaubandus- või teenindusettevõttes tehtavad abitööd, näiteks kauba lahtipakkimine või asetamine riiulitele, hinnasiltide või etikettide kleepimine, pakkematerjalide või pakendite ettevalmistamine, väikesemõõduliste esemete pakkimine, reklaamnäidiste või reklaamtrükiste jagamine;

3) toitlustus- või majutusettevõttes tehtavad abitööd, näiteks laudade katmine, nõude koristamine või pesemine, ruumide koristamine;

4) käsitööesemete, näiteks suveniiride valmistamine või abistamine nende müümisel;

5) ravimtaimede kogumine, kuivatamine või pakkimine;

6) kontoritöö, sh töö kuvariga;

7) puhastus- või koristustööd;

8) haljastustööd.


ABB on noorte jaoks töö välja mõelnud

ABB AS plaanib ka 2013. aasta malevasuvel rakendada Jüri Gümnaasiumi noori, kes on malevaga liitunud. Suvel võetakse vastu kaks rühma. Juunikuus on noorte abikäsi vaja territooriumi ja hoonete suurpuhastusega seotud tegevustes - haljastamisel, haljasaladelt talviseks libedusetõrjeks kasutaud graniidikillustiku kokkuriisumisel ja äraveol. Samuti soovime kasutada noori tootmisjäätmete transpordiks kasutatavate konteinerite pesemisel ja hoonete soklikorruselt algavate akende aknalaudade pesul. Abi vajame ka töötajate autoparklas parkimiskohtade tähiste taastamisel ja parkla heakorratöödel.

Juulikuus malevaga ABB-sse tulevaid abikäsi vajame eeskätt ABB uue peahoone territooriumi korrastustöödel. Sel ajal kavatseme ära koristada suurtel haljasaladel muru tärkamise järgselt kõik kivid ja puuoksad- roikad, mis võivad takistada masinaga muruniitmist. Seda tööd ei saa varem teha, sest maapind saab piisavalt kuivaks alles juulis-augustis. Veel jääb teise vahetuse malevlastele ka territooriumi piirdeaia taguste ja territooriumiga piirnevate kraavide korrastamine.

ABB AS-i kinnisvarajuht Sulev Jaanus

____________________________________________________________________________

Lugupeetud asutused, organisatsioonid, ettevõtted, kes te tegutsete Rae vallas ja soovite suvisel koolivaheajal pakkuda noortele tööd oma asutustes (puhastus- ja koristustööd, haljastustööd, välikoristus, kergemad põllumajandustööd, kaubandus- või teenindusettevõtetes tehtavad abitööd, ravimtaimede kogumine)!

Rae Vallavalitsus otsib suurepäraseid partnereid, et üheskoos läbi viia projekti „Rae töömalev 2013"

Noorte tööaeg on ajavahemikul: 10. juuni - 21. juuni ja 5. august - 16. august 2013.a. (4 tundi päevas)

Palun võtke ühendust e-posti teel: anne-ly.suvi @rae.ee või telefonil 6056764