"Nüüd tõotavad uued linnapeakandidaadid üksteise võidu asendada oma soosikuga sind ja see peab juhtuma juba 20. oktoobril," hirmutas Vitsut linnaametnikke. "Sel päeval kedagi volikokku valides või valimata jättes otsustad sa seega iseenda töökoha küsimuse."

Vitsut viitas, et Kesklinnas on inimestel olemas õige valik kui nad tema poolt hääletavad.

Anvelt: minu linnavalitsuses jäävad kõik ausad ja tublid linnaametnikud ametisse 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Tallinna linnapeakandidaadi Andres Anvelti kinnitusel näitab Tallinna volikogu esimehe Toomas Vitsuti linnaametnikele saadetud ähvarduskiri, et keskerakondlik linnavõim ei kohku tagasi ka kõige madalamate kampaaniavõtete ees.

„Selline hirmutamistaktika stiilis: kui te mind ei vali, siis kaotate töö ja leiva, on kõige läbinähtavam propagandavõte, mis näitab eelkõige Toomas Vitsuti ja teiste Keskerakonna liikmetest poliitikute hirmu kaotada oma soe koht," viitas Anvelt.

Anvelt saatis eile õhtul linnaametnikele omakorda kirja, kus ta esmalt vabandas poliitpalagani tõmbamise eest ja kinnitas, et oma igapäevast tööd ausalt ja kohusetundlikult tegevad inimesed ei pea muretsema oma tuleviku pärast.

"Ma ei saa rääkida teiste erakondade eest, kuid ma võin kinnitada, et minu linnavalitsuses jäävad kõik ausad ja tublid linnaametnikud ametisse," ütles Anvelt. "Vitsuti või ka mõne teise kõrge poliitametniku ähvarduses, et uued linnapeakandidaadid tõotavad üksteise võidu asendada sind oma soosikutega, on vaid nende endi isikliku hirmu väljendus."

„Vanasti öeldi, et „ära usu hülge möla“. Ära usu seda Sinagi, tee oma tööd rahulikult edasi ka peale 20. oktoobrit," pöördus Anvelt linnaametnike poole. "Luban, et minu linnavalitsuses jäävad kõik ausad ja tublid linnaametnikud ametisse. Olenemata erakondlikust kuuluvusest. Linnajuhid tulevad ja lähevad, Sina jääd!"