"Toomemägi on väga kaunis, aga järsk. Nõlvadest üles- ja alla saamiseks on vajalikud trepid," ütles Tartu abilinnapea Valvo Semilarski.
"Trepistikud Toomemäel on juba küllaltki vanad ja vajavad seetõttu korrastamist. Tähetorni ümbrus on tartlastele väga oluline koht, seetõttu alustatakse töödega siit ning järgnevatel aastatel jõuab järg ka teiste treppideni."

Tartu linnavalitsus otsustas kuulutada Toomemäe treppide remondi riigihankel edukaks Timorehitus OÜ pakkumuse ja sõlmida firmaga hankeleping kogumaksumusega 30 826 eurot koos käibemaksuga.

Riigihankes sisaldusid kahe Toomemäe betoontrepistiku, milleks on Pirogovi plats-Tähetorn ja Tähetorn-Vallikraavi tänav, remonttööd. Sealhulgas on trepiastmete, -põskede, -platvormide ja -rennide remonttööd, uued trepiastmete nurkrauad ja torukäsipuud, samuti treppide ülemised platvormid. Treppide välisilme ega trepi asukoht või kalded ei muutu, kuid praegu juba väga lagunenud ja seeläbi ohtlikuks muutunud trepid uuendatakse ja need on seejärel jälle valmis vastu võtma Toomemäe külastajaid.