Tugiõpilased saavad kiusamisjuhtude vähendamiseks kaasa aidata kehtestava käitumisega, kuid nad ei osale kiusamises ega toeta seda pealtvaatamisega, vaid sekkuvad ise olukorda kiusamise takistamiseks või pöörduvad abi saamiseks täiskasvanu poole. Tugiõpilastegevus ei tähenda kooli koridoris korrapidamist, vaid endast ja kaaslastest lugupidavate suhete väärtustamist.

TORE toetab põhikooli riiklikus õppekavas välja toodud üldpädevusi, mis on väga olulised inimeseks ja kodanikuks kasvamisel. Tugiõpilastegevus on tunni- ja kooliväline tegevus, mille käigus suunatakse õpilaste omavahelist ja õpilaste ja õpetajate vahelist koostööd. TORE toetab väärtuspädevuse, sotsiaalse pädevuse, enesemääratluspädevuse ja suhtluspädevuse arendamist ja kujundamist.

Tugiõpilastegevus on järjepidev ja mitmetasandiline protsess, mis koosneb tugiõpilase jäoks koolitustest, temaatilistel üritustestel osalemisest või nende korraldamisest. See pakub isiksuslikul tasandil kogemusi, elamusi, õppimist, aktiivsust - enesearengut ja eneseteostust. Kooli tasandil on nii, et tugiõpilane märkab, omab seisukohti, julgeb sekkuda, aktsepteerib täiskasvanut partnerina, kellelt vajadusel abi paluda. Vabariiklikul tasandil on see osalemine mitmesugustel üritustel, oma kooli esindamine, suhted eakaaslatega, lõimumine teiste rahavaste kultuuridega, võimalus suhelda eestikeelses keskkonnas eesti keeles. Paljude tugiõpilaste endi sõnul on TOREst teadliku alguse saanud nende aktiivne osalemine noorte elus erinevates valdkondades.

TORE maskotiks on vahva punane TOREvant. See suur, sõbralik ja tore TOREvant elab meie koolis, kuulutab 1. septembril välja koolirahu, käib algklassides lastega mängimas nutikaid mänge. Jaanuaris on TOREvandil sünnipäev, mil ta käib kõigi algklasside laste juures, jagab neile komme ja igaühel on võimalus kallistada oma suurt sõpra. Igal õppeaastal toimuvad 20-tunnised TORE seminarid, kus osalevad õpilased, mõnikord ka koos vanematega.

Õpitakse hindama inimlikke väärtusi mängude kaudu. Koos Valga gümnaasiumi ja põhikooli torekatega osaletakse TORE vabariiklikul konverentsil ja suvekoolis. Nendel üritustel lõimume ja õpime eesti keelt eestlastest eakaaslaste seltsis mängides.

Õnnitleme TOREvanti ja soovime kõigile torekatele palju huvitavaid ideid ja tegemisi kooli turvatunde loomisel! TORE tegemistega saab ennast kurssi viia külastades kodulehte www. tore.ee