Koidulauliku luulekonkursi
maakonnavoorul
30. novembril
, esindas Tori Põhikooli 6. klassi õpilane Maarja Lünekund. Alaliselt kohustusliku autori Lydia Koidula luulele lisaks tuli tänavu esitada ka midagi Ellen Niidu loomingust. Põhikooli arvestuses osales 11 luulelugejat, kellest kolm zürii poolt preemiavääriliseks tunnistati. Meile jäi seekord osalemisrõõm ja kaasavõetud kogemus. (huvijuht Anne Borkvel)

3. detsembril
osalesid Pärnus toimunud
muusikaviktoriinil
Karl Kobin 7. klass, Egert Veeväli 7. klass ja Gert Särev 8. klass. (õpetaja Anne Rätsep)

4. detsembril
toimusid Paikusel Pärnu maakoolide meistrivõistlused
lauatennises.
Tori kooli esindasid: Andra Lemets, Christi Ansi, Andreas Kallaste, Aron Lemets ja Tanel Kask. Kokku osales võistlustel 6 maakooli 57 õpilasega. Kõige rohkearvulisem oli osavõtt 6.-7. klassi poiste vanusegrupis, kus võistles 16 lauatennisisti. Tubli 7. koha saavutas ANDREAS KALLASTE. Tütarlastest oli meie kõrgeim koht 8.-9. klassi arvestuse ANDRA LEMETSi 5. koht. (õpetaja Rita Petersell) Jõuluajal on igati paslik aeg maha võtta ja veeta üks mõnus päev heade kolleegide seltsis.

Lõppeval aastal võimaldasid
Pärnumaa koolijuhtidele
sellise toreda päeva
Vändra valla koolid
: Juurikaru ja Pärnjõe Põhikool ning Kergu Lasteaed-Algkool. Kokkusaamine leidis aset neljapäeval, 6. detsembril. Alustasime oma ringkäiku Juurikaru Põhikoolist, kus kuulasime õpilaste muusikalisi tervitusi ja tutvusime hubase koolimajaga. Ka Pärnjõe Põhikooli muusikaõpetaja pakkus oma kasvandikega nii kitarri- kui ka kandlepalu - tundub, et uus muusikaõpetuse ainekava on igatahes koolides hästi käima läinud. Pärnjõe koolis oli võimalik veel tutvuda õpilasfirmade toodetega ning tooteid kaasagi osta. Sisuka päeva lõpetasime Kaisma külakeskuse ruumides, kuhu on ennast sisse seadnud peale raamatukogu, juuksuri, postkontori, spordi- ja jõusaali ka Kergu Lasteaed-Algkool. Päev lõppes maitsva jõulusöögiga ja ega jõuluvanagi tulemata jäänud! (õppealajuhataja Kai Kukk)

Laupäeval,
8. detsembril
osalesid
maakondlikul geograafiaolümpiaadil
Tori Põhikoolist 3 õpilast. Üheksandast klassist Kermo Reinaus ja Kristo Roots (11. koht), kaheksandast klassist Gert Särev (12. koht). Tööd olid huvitavad, ülesanded krõbedad. Peamurdmist jagus mitmeks tunniks. Lõpptulemustega võis rahule jääda, ootame taas uusi väljakutseid. (õpetaja Kaja Maripuu)

Tori Jõulupuu 2012 rahvamajas
. Seekord nägi reglement ette lauakuuse kaunistamise, vihjates ajale, mil kuused jõulude ajal keelatud olid ja pere vaid väikese puu julges salaja majja kanda. Meie koos õpetaja Annega mõtlesime kuusekaunistuseks teha nn muusikakuulid, sest laul ja jõulud on ajast aega koos käinud. Õpilased tõid kooli igaüks mõne vana jõulukuuli, mille siis koos noodiraamatu lehtedest rebitud tükkidega katsime ja vanale kuulile uue näo andsime. Kuuse tõi 6. klassi poiss Kaur Mihkel oma metsast. Pühapäevasel päeval rahvamajas kuuske kaunistamas käisid lisaks õpetajatele Emma 2. klassist, Jaagup 7. klassist ja Hanna 9. klassist. Kuigi meie kuusk ei osutunud võitjaks, jäime me ise oma tööga väga rahule. (direktor Pille Usin)

Detsembrikuus toimuvat
füüsika viktoriini
Pärnumaa põhikoolidele võib nimetada traditsiooniliseks ürituseks. Küsimused oli ka seekordseks viktoriiniks leidnud elust enesest Hilja Iher ja neid oli kokku 22. Meie seekord poodiumikoha pärast pingutama ei pidanud ning lõpetasime kindlal 10. kohal. Sealt ongi järgmisel aastal hea tõugata ja ma loodan, et me suunaga ei eksi. Olgu mainitud, et võistkondi oli kokku 13.

Tori kooli esindasid Fred Kurrot 7. klassist, Tanel Kask ja Gert Särev 8. klassist ning Steven Andrekson ja Risto Leesmäe 9. klassist. Viktoriin on kindlasti ka emotsionaalne üritus. Kuulsin õpilastelt, et omavahelise arutluse käigus mainiti lisaks kirja pandud õigetele vastustele veel õigeid vastuseid. Isegi vastuste kontrollijad ei saanud hakkama ilma vaidlemiseta.

Näiteks, miks tolm ikkagi eemaldub riietelt nende kloppimisel. Tegemist on kindlasti inertsi nähtusega. Olen siin küsimuse esitajaga ühel nõul, et efektiivsem on riiet järsult pidurdada, kui seda järsult tõmmata.

Küsimuse peale, kui suur on 50 kilogrammise massiga poisi ruumala, tuli meie võistkonnas jutuks ühest liikmest pinnalaotuse tekitamine. Õnneks jäi see ära ning nutikas poiss saab ka edaspidi võistelda. Aga küsimuse vastuse kommentaariks võin öelda, et eks me ole küllalt vesised ja seepärast ei ole ka nimetatud poisi ruumala 50 liitrist oluliselt suurem. (õpetaja Harri Kivi)

Maakondlik vene keele päev toimus
seekord
11. detsembril
Audru koolis, kuhu olid kohale tulnud 14 maakooli esindused. Üle kahe aasta korraldati uuesti kontsert, kus astuti üles väga erinevate etteastetega. Sindi, Audru ja Pärnu-Jaagupi esinejateks olid gümnaasiumiõpilased, kelle kavad olid ka sedavõrd raskemad ja mängulisemad, nõudes ka näitlejameisterlikkust. Põhikoolide numbrid olid väga erinevad alates üksikust deklamaatorist kuni kahe breiktantsijani või idamaise kõhutantsuni välja. Meie kooli luulekava oli kindlasti keskmisest keerulisem ja esinejatel ka hästi selgeks õpitud. Suur tänu Ave Mitile ja Hanna Rätsepale 9. klassist ning 8. klassi õpilastele Aksel Borkvelile, Rait Nõmmele, Andra Lemetsile, Mari-Liis Tasasele, Reimo Reinausile, Karol Kaldojale ja Otto-Kent Klemmerile!

Kindlasti pakkusid elamusi nii eakaaslaste etteasted kui ka kutsutud külalise Toomas Kutteri esitatud vene romansid ja rahvalaulud, mida õpilased just iga päev kuulma ei juhtu.

Tore oli kuulda ka külaliste kiitvaid sõnu kordaläinud ürituse kohta. (õpetaja Aeliita Kask) Viimastel aastatel on muutunud õpilaste hulgas väga populaarseks klassiõhtud, mille käigus jäädakse koolimajja ööbima.
7. klass
pidas oma
klassiööd
reedel, 30. novembril. Aulasse sättisid poisid ülesse filmide vaatamise tehnika ning loomulikult ka arvutimängude osakonna.

Kokku oli lepitud, et enne südaööd ollakse koos ja tegutsetakse ning mängitakse ettevalmistatud plaanist kinni pidades - toimus sportlik tund võimlas ja playback aulas. Kaetud oli ühine näksilaud. Peale südaööd toimus tagaajamine ja luuramine mööda koolimaja. Küll tühjas majas on hea kihutada, ole sa 7- või 13-aastane! Öösel sai igaüks valida, kas vaadata filme, mängida arvutiga, ajada sõpradega salajuttu või hoopis magada. Igal juhul ürituse lõppedes peeti plaani juba uue klassiöö korraldamiseks. Üsna sama plaani järgi klassiööd on toimunud ka 6. ja 8. klassis. (klassijuhataja Pille Usin)

Aasta lõpetasid
jõulupeod 18. ja 20. detsembril
, mille õnnestumise nimel õpilased ja õpetajad kõvasti tööd tegid. Loodame väga, et publikule meeldis.

Rahulikke jõule ja õnnestumisterohket uut aastat!