Emakeelepäeva tähistasid 5.-9. klassi õpilased traditsioonilise temaatilise kõnevõistlusega. Kuna sellel õppeaastal toimuvad koolis olümpiamängud, siis alustasid vanemate klasside õpilased kirjade ja kõnede ettevalmistamist kohe peale veebruaris toimunud olümpiaharidusnädalat. Emakeelenädalaks kirjutasid 5. ja 6. klassi õpilased kirja sõbrale. Nad valisid mõne kaugema maa, uurisid selle maa populaarsemaid nimesid ja kirjutasid siis kujuteldavale sõbrale kirja, milles rääkisid oma spordiharrastustest, lemmiksportlastest ja sel suvel toimuvatest olümpiamängudest. 7.-9. klassi õpilased õppisid kõnekunsti aluseid ja koostasid kõne, mis tuleks ettekandmisele Tori kooli 2. olümpiamängude avamisel. Kõik kirjad ja kõned loete klassis ette, neid hinnati klassikaaslaste poolt ja lõpuks valiti välja parimad kirjade ja kõnede koostajad. III õppeveerandi viimasel päeval lugesid 5. ja 6. klassi parimad kirjakirjutajad Maarja Lünekund ja Andreas Kallaste, Birgitte Karjus oma kirjad ette ja said autasuks kooli tänukirjad ja raamatud. 7.-9. klassi õpilased - klasside parimad kõnemeistrid - pidid kõigepealt oma kõned auväärse žürii ja kõigi õpilaste ees ette kandma. Siis võtsid nad loosiga ühe spordiala, mille kohta nad koostasid kohapeal kõne ja kandsid selle siis kuulajaskonnale ette. Kõne üldteemaks oli "Minu lemmikspordiala on..." Žürii koosseisu kuulusid kooli juhtkond, mõned õpetajad ja valitud õpilased, kes tegid pärast ettekandeid otsuse, et 2012. aasta parimad kõnelejad on Helle Arop (8. kl), Andra Lemets (7. kl) ja Marie Pärn. HELLE AROP kui kõige parem oraator saab õiguse avada oma kõnega Tori Põhikooli teised olümpiamängud, mis toimuvad maikuus. (õpetaja Juta Lange)

Veerandi viimane nädal oli algklassidel pühendatud eesti keelele ja H. Käo 70. sünnipäevale. Klassides selgitati välja parimad sõnavaratundjad, tähelepanelikumad lugejad, tublid õigekirjatundjad. Selgitati välja ka ilusama eesti keele vihiku omanikud ja kirjutati jutukest "Kui ma oleksin...". Igal päeval oli võimalus lahendada ka üks salakiri, mille vastuseks oli H. Käo teose pealkiri. Reedel koguneti aulasse, et teha kokkuvõte ja tutvuda Henno Käo elu ja loominguga. Võisteldi ja loeti kaaslastele oma jutukesi ning tublimad said aukirjad. Kõige tublim 1. klassis oli Emma Rätsep, 2. klassis Carl Aadam Vihrov, 3. klassis Nele Liis Sams, 4. klassis Marta Helerin Raudsepp ja Elis Limberk. (vanemõpetaja Eve Kukk)

Tori Põhikoolis käib koos 3 näiteseltskonda. 1.-2. klassi näitering, mida juhendab huvijuht Anne Borkvel ja 5.-8. klassi näitering, juhendajaks õpetaja Annikki Poom, osalesid Pärnumaa piirkondlikul kooliteatrite festivalil Pärnu Kunstide majas 10.märtsil. Oli tore vaadata teiste tegemisi ja ise ennast proovile panna kaaslastele esinedes. Esikohti küll ei saadud, küll aga teeniti ära žürii tunnustus vahva lavastuse eest!

6. märtsil toimus Paikuse Põhikoolis 4.-6. klassi matemaatika olümpiaad. Meie kooli esindasid Hanna Etti, Marie Saar, Laura Laud ja Kadri Männimets. (õpetaja Vilja Jansen)

Sindi Gümnaasiumis toimunud ühiskonnaõpetuse maakondlikul viktoriinil esindasid Tori kooli 9. klassi õpilased Olari Tehver, Raimo Vaargas ja Paul Villumson. Koju toodi kolmas koht. Igal juhul - märkimisväärselt tubli töö meie õpilaste poolt! (õpetaja Tiit Tammela)

14. märtsil korraldas raamatukoguhoidja Daivi Jõerand õpilastele sporditeemalise mälumängu. Ka see kuulus kooliolümpiaprojekti ettevalmistavate tegevuste hulka. Kuu aja jooksul oli õpilastel võimalik erinevate stendidega ja Spordimuuseumi väljapanekutega tutvuda ja teadmisi ammutada.

Esmalt nuputasid küsimustele õigeid vastuseid kõik algklasside õpilased.Tublimateks osutusid võistkonnad, kuhu kuulusid Emma Rätsep, Enely Tammann, Marii-Eliise Martinson, Aria Kohtla ja Kristin Künnapas 1. klassist, Carl Aadam Vihrov, Henry Veeväli, Enar Privits ja Sander Aas 2. klassist, Eliise Tominga, Germo Pärnik, Karina Prants, Kristin Lünekund, Holger Ilves 3. klassist ja Aaron Saar, Marwin Joseph Virkus, Armin Mairon Ardoja 4. klassist. Suuremate õpilaste arvestuses juhtis 5.-6. klassi võistkond koosseisus Jaagup Lasn, Andreas Kallaste, Kevin Künnapas, Aron Lemets ja 7.-9. klassi õpilastest tuli parimaks võistkond: Mari-Liis Puust, Ivo Leesar, Olari Tehver, Siim Sams ning Martin Johannes Tuisk. Märkimisväärse punktisumma kogus üksikvõistleja Aksel Borkvel. Tubli! (D.Jõerand)

Esmaspäeval, 5. märtsil osales 13 Tori kooli noort sportlast Pärnu linna ja maakonna A ja B vanuseklassi sisekergejõustiku meistrivõistlustel Hansagümnaasiumi spordihallis.

Parimaid tulemusi saavutasid :B kl. poiste 1000 m jooksus kuulus esikolmik meie koolile - I koht Brent Nõmm ajaga 3.16,6; II koht Markus Saal 3.23,4; III koht Raul Adams 3.41,2.

B kl. tütarlastest 600 m jooksus - II koht Helle Arop ajaga 1.57,5.

B kl. tütarlaste kõrgushüppes - III koht Andra Lemets 1.15

B kl. tütarlaste kuulitõukes - I koht Hanna Rätsep 9.16

A. kl. poiste kõrgushüppes - III koht Allan Avamets 1.55

Tore oli näha, et kõik noored üritasid anda endast parima ja pidasid vapralt vastu võistluspingele ja pikaleveninud võistluspäevale. (vanemõpetaja Rita Petersell)

Neljapäeval, 15. märtsil võistlesid Sindi Gümnaasiumis võrkpalli miniliiga võistlustel 4.-6. klassi poisid.

Raskes heitluses Uulu kooli poistega suudeti kolmas geim võita 2 punktise eduga ja saavutati turniiril Häädemeeste ja Audru järel III koht. Võistkonda kuulusid: Andreas Kallaste, Kevin Künnapas, Jaagup Lasn, Aron Lemets, Fred Kurrot, Aaron Saar ja Marwin Joseph Virkus. Mängijaid autasustati medali ja diplomiga. Lisaks oli AS Pere poolt kõigile küpsisepakk, limonaad ja võistkonnale suur kringel.

Loodame, et medal innustab ja muudab järgmisel aastal ka värvi! (vanemõpetaja Rita Petersell)

Juba kuuendat aastat toimub Pärnumaal ohutussõnumit kandev projekt "Kaitse end ja aita teist", millega on liitunud ka meie kooli 6. klass. Eesmärgiks on õppida ohutut käitumist ning saada teadmisi ja oskusi, kuidas erinevates ohuolukordades toimida. Oleme juba veebruarikuus kuulanud loenguid tule- ja veeohutusest, liiklusohutusest ja käitumisest jalgratturi, mopeedijuhi või jalakäijana. Kohe pärast vaheaega saame põhjalikumat teavet esmaabist ja traumade ennetamisest, plaanis on külastada veel ka piirivalvekordonit. Projekt lõpeb ohutuslaagriga Jõulumäel. (vanemõpetaja Aeliita Kask)

7.-8. märtsil osalesid Tori Põhikooli 16 õpetajat üleriigilises õpetajate streigis. Streigi põhjuseks oli asjaolu, et aastaid on Eestis kõne all olnud hariduse ja õpetajatöö väärtustamine. Samuti on kõik erakonnad valimiseelsetes lubadustes rääkinud õpetajate töötasu tõstmise vajadusest. Kuna aga nendest korduvatest lubadustest kinni ei ole peetud ja valitsuskoalitsioon ei olnud selle ajani väljendanud valmisolekut palgaküsimustes läbirääkimisteks, tuligi õpetajatel oma hääl valitsuseni viia äärmuslikul viisil. Kindlasti ei streikinud ükski õpetaja kerge südamega, kindlasti ei streikinud me mitte niivõrd omavalitsuse kui valitsuse poliitika vastu, nõudes õpetajate töötasu alammäärade tõstmist ja lubaduste täitmist. Täname mõistva suhtumise ja toetuse eest nii Tori kooli õpilasi kui lapsevanemaid. (Tori Põhikooli streigijuht õpetaja Aeliita Kask)

Tori koolis toimuvad maikuus olümpiamängud, milleks juba praegu valmistume. Tegemised on kulgenud hoogsalt ja plaanipäraselt - kõik ettevalmistavad töötoad on juba teoks saanud: 28. veebruaril õppisid 7. klassi õpilased hoogsaid rütme õpetaja Erki Meltsa juhendamisel. Õpilaste arglikest tantsusammudest kujundas õpetaja hoogsa džaivi. 1. märtsi aeroobikatundidest võtsid osa 4.-5. klassi tüdrukud. Tüdrukuid juhendas õpetaja Marge Rull. Õpiti lihtsamaid tantsukavasid, mängiti ringmänge ja võimeldi. 15. märtsil viidi läbi tsirkuseteemalised töötoad.

3. klass tegeles akrobaatikaga. Neid juhendas Vello Vaher. Kogenud treeneri juhendamisel õppisid lapsed kõike mängleva kergusega - veeretasid tireleid, keerasid sõlme käsi-jalgu, harjutasid kätelseisu ja turnisid kolmekordsetes püramiidides. Kaks tundi möödusid lennates! Treener tunnustas lapsi, kiites nende sportlikku hoiakut. Eriti tõstis ta esile poiste visadust kätekõverduste tegemisel. (õpetaja Astrid Roosileht)

6. klass tegeles Lembi Vaheri töötoas žongleerimise harjutamisega. 8. klass harjutas Aita Vaheri juhendamisel häälkõnet koos füüsilise liikumisega.

15. märtsil hinnati sporditeemalisi kunstitöid. 1.-3.klassis said auhinnad Karina Prants, Laura Klemmer ja Germo Pärnik. 4.-6. klassi õpilastest nautisid võidurõõmu Anette Siinvert, Victoria Kommer ja Marek Lilleväli ning vanemas astmes Siret Jõgiste, Mari-Liis Puust ja Ivo Leesar. Kunsti- ja tööõpetuse tundides valmisid medali ja diplomi kavandid. Ära märgiti 1. klassist Aksel Lõo ja Carl Robin Valdaru, 2. klassist Liisa Leesmäe, Andris Ermanise, Anne-Mai Lilletai, Arko Saare, Eva Maria Reppo, 3. klassist Galina Kuusiku, Kristin Lünekundi, Lauri Laua, 4. klassist Marwin Joosep Virkuse, 5. klassist Jaagup Lasna, Laura Laua ja Andero Pildi, 6. klassist Egert Veevälja, 8. klassist Kristjan Savolaineni ja 9. klassist Birgit Reinola tööd. Võitjateks tulid medali kavandis Mari-Liis Puust ja diplomi kavandis Ivo Leesar. (7. klassi õpilane Liisa Klemmer)

Tänaseks on ka oodatud kevadvaheaeg juba seljataga. Paljud lõpuklasside õpilased panid end proovile erinevatesse gümnaasiumitesse sisseastumiskatseid tehes, teised põhiliselt puhkasid. Õpetajad kasutasid nädalat enesetäiendamiseks - kes osales Pärnu Kuninga Tänava Kooli hariduskonverentsil, kes täiendas end infotehnoloogia vallas, kes osales ainesektsiooni korraldatud kogemuspäeval jm. Koolimajas pidasime nõu, kuidas käituda erinevate kriisisituatsioonide korral, valmimas on hädaolukorra lahendamise plaan ning õpikogukonnad koolitasid end taas kujundava hindamise teemadel. Koolimajas tehti pisiremonti - fuajee seinad said uue värvikatte, põrandadefektid kaeti uute plaatidega, võimlas jätkuvad tööd sooja vee torustiku kallal.

Algab selle õppeaasta viimane veerand, lõpuspurt, mis toob kaasa riiklikud tasemetööd 3. klassi (eesti keel, matemaatika) ja 6. klassi (eesti keel, matemaatika, inglise keel) õpilastele, kooli tasemetööd 7. klassis (matemaatika) ja 8. klassis (matemaatika ja eesti keel) ning loomulikult lõpueksamid (eesti keel, matemaatika, õpilase poolt valitud valikeksam) 9. klassi õpilastele, aga ka traditsioonilise kooli kevadpeo 11. mail ning pikalt ettevalmistatud kooli olümpiamängud 28. mail.

Kooli hoolekogu eestvõttel viime läbi vanematele rahuloluküsitluse. Küsimustik on elektrooniline ja avaneb IV õppeveerandi algul kooli koduleheküljel www.toripk.ee. Täites küsimustiku, annate meile võimaluse hinnata tehtud tööd ning pöörata rohkem tähelepanu Teile olulistele teemadele. Teie poolt antud vastused aitavad meid edasise tegevuse planeerimisel, võimalike probleemide ja kitsaskohtade lahendamisel ning koostöö tõhustamisel. Palume igal perel täita küsimustik kahe nädala jooksul (8. aprillini). (direktor Pille Usin)