Lasteaiaja kooliõpetajate vahel on saanud toredaks traditsiooniks külastada üksteise tundetegevusi. Sügisel käisid 1. klassil külas nende endised õpetajad – Melde ja Rita. Kevadel ootavad lasteaialapsed enda juurde tulevast 1. klassi õpetajat Heli Lillestet. 4. jaanuaril istuti koos lasteaias, kus saadi lähemalt tuttavaks lasteaia õppekava kui ka majaga. Lasteaiaõpetajad Melde ja Rita tegid klassiõpetajatele põhjaliku ülevaate koolieelikute õppekava valdkondadest ja oskustest ning lasteaia direktor Jana tutvustas meile hubast ja armsat lasteaiamaja. Koostöös lasteaiaga töötati välja koolieelikute arengu ja 1.klassi õpilase koolivalmiduse vaatlusleht. Me loodame, et ühised sihid võimaldavad edaspidi veelgi paremat koostööd. (Eve Kukk)

Matemaatikahuvilised õpilased valmistusid koos õpetaja Vilja Janseniga enne vaheajale minekut, ja isesisvalt vaheajal, ette Eesti LVIII matemaatikaolümpiaadi Pärnumaa piirkondlikuks vooruks, mis toimus 15. jaanuaril Paikuse Põhikoolis. Meie koolist osalesid Gert Särev (6. kl.), Ave Mitt (7. kl.) ja KarlAngel Alamaa (8. kl.). Hea ettevalmistus kandis magusaid vilju. Suurepärase tulemuse saavutasid Gert ja KarlAngel, kes olid omavanuste seas vastavalt teisel ning teisel-kolmandal kohal. (Vilja Jansen)

22. jaanuaril toimus Paikuse Põhikoolis eesti keele olümpiaaad 7.12. klassi õpilastele. Meie koolist osalesid õpetaja Juta Lange juhendamisel 7. klassist Maris Ennusaar, 8. klassist MariLiis Puust ja 9. klassist Liis Künnapas.

Uuel kooliveerandil asus Tori Põhikooli tööle uus ajalooõpetaja Tiit Tammela.

2. klassi õpilastel algasid III veerandi algusest ujumistunnid Tootsi ujulas. Lapsed olid harjunud seni vees sulistama ujumisrõnga ja kätiste abil, nüüd selgus, et ujumaõppimiseks sellest ei piisa. Treener Kaia julgustas lapsi veekartusest üle saama ja näitas, kuidas vee peal püsida. Õppimine kulges rõõmsalt ja kiiresti, oma pisikesi edusamme tegi iga laps. Ujumistunnid kestavad veel 4. veerandi alguseni, selle ajaga loodame ujumisoskust tublisti arendada. (Astrid Roosileht)

Jaanuarikuu keskpaigas kutsus Tori muuseumi juhataja Lea Puust 4.9. klassi õpilasi muuseumitundi. Seekord üllatas teema – “Põhjasõda Toris”. Saime teada Põhjasõja sündmustest. Selgus, et Levi kandi talupoeg, kes teenis Rootsi sõjaväes, armus Rootsi väekindrali tütresse. Nende elu oli sama kirev kui mõni tänapäevane seriaal. Niisiis võib nii mõnegi Tori kandi elaniku soontes voolata rootsi verd. Poistel pani silmad särama mõõk, mida tõsta polnudki nii kerge. Tund lõppes õhupallilahinguga “rootslaste” ja “venelaste” vahel. Erinevalt 300 aasta eest toimunud sõjast võitsid 4. klassi lahingu “rootslased”. Jääme huviga ootama järgmist muuseumitundi. (Heli Lilleste)

25. jaanuaril tähistati Tori koolis traditsioonilist kooli sünnipäevapidu, seekord siis juba 136. sünnipäeva. Selle aasta sünnipäevapeo teemaks oli koolivorm ja selle kandjad. Õpilased said stendimaterjalilt ja aulasse sätitud näituse põhjal aimu Eestis erinevatel aegadel kasutusel olnud koolivormide kohta. Klassijuhatajaja eesti keele tundides arutleti võimaliku meie OMA koolivormi üle ning kunstiõpetusetunnis joonistati unistuste koolivormi.

Sünnipäevaks valmistasid klasside 4liikmelised võistkonnad koolile küpsisetordi, mis viidi hiljem aulasse näitusele. Aktusel lauldi Tori kooli valssi, vaadati filmi “Tori koolilugu aegade alguses” ning koolivormist kõneles 1975. a vilistlane Lea KünsarPuust. Küünla süütamisega mälestati endisi koolitöötajaid.

Üks võimalikest koolivormidest läbi õpilaste silmade (Kaldad)