Sotsiaalmaja tegevuse põhieesmärgiks on sotsiaalteenuste osutamine Tori vallas sotsiaalabi vajavatele isikutele ja peredele ning ennetada või leevendada toimetulekuraskusi.

Eluasemeteenusel olevate elanike kasutuses on 4 tuba, köök, duširuum, WC ning puhketuba, kus külalisi vastu võtta või üheskoos aega veeta. Kasutada on kelder, puukuur ja aiamaa. Viie aasta jooksul on see maja lühemat või pikemat aega koduks olnud 17 inimesele. Teeme omalt poolt kõik, et see maja oleks neile kodusem.

Psüühiliste erivajadustega inimestele osutame riiklikke hoolekandeteenuseid: toetatud elamine ja igapäevaelu toetamine. Alates selle aasta aprillist omab maja tegevusluba. Need on riigi poolt finantseeritavad teenused, mille osutamisega kaasneb ka rahaline toetus. Praegu teenusel 4 inimest. Tööl on poole kohaga tegevusjuhendaja, kelle tööülesandeks on toetada psüühilise erivajadusega inimesi nende igapäevaelus ja pakkuda arendavaid huvitegevusi.

Päevakeskuses pakutakse erinevaid teenuseid: pesemisteenus, pesupesemine, massaaž, sotsiaalnõustamine, pereklubi, loovustegevused, vestlusringid, tähtpäevade tähistamised, rühmategevused, käsitöö, huvialategevused, kanga kudumine, toiduvalmistamisoskuste õpetamine, tervist edendavad tegevused, arvuti kasutamise õpetamine jne.

Paljud inimesed leidsid külmal talvel tee kaminasoojusesse, et kuuma teed juua, juttu puhuda ja jalgu soojendada, näiteks bussi oodates.

Sotsiaalmaja on korraldatud mitmeid suuremaid üritusi vallarahvale: Tori valla lastekaitsepäevad; Pärnumaa Lasterikaste Perede Liidu Tori piirkonna perepäevad ja koristustalgud; kasutatud asjade kirbuturg ja Tori Tohuvabohu; Kadrikarneval; Jõululaat; laste puhkelaager ja huvireisid Alatskivile ja Soome. Sel suvel osalesime esmakordselt ka vabariiklikul vaimupuuetega inimeste kokkutulekul Haapsalus.

Eelmisel aastal valmis uhke kõnnitee ja sel aastal maja sünnipäevaks sai valmis taaskasutustuba I korrusel. Jätkuvalt on oodatud puhtad ja terved riided, jalanõud ja tarbeesemed.

Tahaksin tähtpäeva puhul tervitada ja tänada inimesi, kes on sotsiaalmajaga seotud: Pille Usin, Enda Link, Erika Nõmm, Silvi Pool, Eha Säde, Lea Puust, Tiia Maripuu ja Marianne Okas. Suur aitäh ja meeldivat koostöö jätku ka kõikidele koostööpartneritele!

Eriline kummardus kuulub vabatahtlikele.

Teid ma tahaksin tänada ema Teresa sõnadega: Igaüks ei saagi teha suuri tegusid, aga me kõik saame teha väikseid tegusid suure armastusega. Aitäh: KAIRE PARTS, MAIGI LOITE, LEIDA ILVES, KAIDI SUVISTE, MARIANNE OKAS, HELJU ROHTSALU, LILLE-ÕIE JOOSEPSON.

Pidutelki kaunistas 4,43 meetri pikkune kommiuss, mille autoriks on Viivi Haalen. Laudadele valmistas kaunid sügisesed seaded Kaire Parts. Tervituseks esinesid Kaire Parts, Tori Lasteaia lapsed ja Salme Naesed. Tantsuks mängis Ain Arula ansamblist Kondor.

Tori Sotsiaalmaja on avatud esmaspäevast reedeni 9.00 -16.00.